‘Lokum’ ihale yabancıya gitmedi!

‘Lokum’ ihale yabancıya gitmedi!
4 Haziran 2022 08:20

Başakşehir Belediyesi’nin “Halkla Bütünleşme ve Sosyal Etkinlikler Organizasyonları Hizmeti Alımı” ihalesinin sonucu belli oldu. İki teklifin sunulduğu ihaleyi, Mehmet Yıldırım’a ait Elvan Reklam Mimarlık İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. firması 11 milyon 470 bin TL’ye aldı.
Odatv’de yer alan habere göre AKP’li Başakşehir Belediyesinin, içerisinde 200 bin kutu fıstıklı lokumun da olduğu ihaleyi 11 milyon 470 bin TL’ye Elvan Reklam Mimarlık firması aldı. Elvan Reklam böylelikle 99’uncu ihalesini de almış oldu. Şirket böylelikle aynı belediyeden de 10’uncu ihalesini almış oldu.

İhale kapsamında yazlık sinema, boğaz turu, çocuk etkinlikleri, illüzyon, jonglör, palyaço gösterileri ve çeşitli ikramlar bulunuyor.

Belediyenin düzenleyeceği programlarda veya kandillerde camilerde 200 bin kutu fıstıklı lokum dağıtılması da ihale kapsamında. Lokumlar özel kutu içinde ve her biri 40 gram ağırlığında olacak. Kutular içinde 4 adet çifte kavrulmuş fıstıklı lokum olacak. Ayrıca kutuların üzerinde Belediyenin logosu da bulunacak.

 

 

ETLİ PİLAVLI BOĞAZ TURU

 

 

Etkinlikler kapsamında Belediye 25 sefer Boğaz turu düzenleyecek. 250 kişilik tekneyle düzenlenecek turlarda katılımcılara bol etli pilav, birinci sınıf cevizli/fıstıklı baklava, ayran ve gazoz ikram edilecek.

Elvan Reklam firması son 12 yılda, neredeyse tamamına yakını belediyeler olmak üze 99 ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli 248 milyon 622 bin TL tutuyor. Sonuncu ile birlikte Başakşehir Belediyesi’nden aldığı ihale sayısı ise 10 oldu. Firmanın en çok ihale aldığı belediyelerin başında 17’şer ihale ile Şile ve Tuzla Belediyeleri geliyor. Sancaktepe Belediyesi 15 ihale ile üçüncü sırada geliyor. Sultanbeyli Belediyesi de 10 ihale ile dördüncü sırayı, Başakşehir Belediyesi ile paylaşıyor. Diğer belediyelerden alınan ihaleler 2-3’ü geçmiyor.

Şirketin sahibi Mehmet Yıldırım aynı zamanda Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) başkanlığını yapıyor. Şirketin merkezi Sancaktepe’de bulunuyor ve 5 milyon TL sermayeye sahip. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Yıldırım Döğücü’nün, aslen Çorumlu olması nedeniyle ÇESİAD ve Mehmet Yıldırım ile yakın diyalogları bulunuyor.

 

 

Mehmet Yıldırım’ın Elvan Reklam birlikte ortağı olduğu dört firma da çeşitli zamanlarda AKP’li belediyelerden birçok ihale almıştı.