Loğoğlu : Türkiye, topraklarını her türlü tehdide karşı korumaya kararlıdır

Loğoğlu : Türkiye, topraklarını her türlü tehdide karşı korumaya kararlıdır
17 Eylül 2013 13:52

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Suriye tarafı dahil, herkes çok iyi bilmelidir ki Türkiye, halkını, topraklarını, hava sahasını ve karasularını her türlü tehdide karşı korumaya muktedir ve kararlıdır” dedi.

 

 

“Türkiye ve Suriye’nin, aralarındaki gerginliği tırmandıracak adımlardan karşılıklı olarak kaçınmaları iki ülkenin güvenliği, bölge istikrarı ve uluslararası çözüm arayışlarının selameti bakımından büyük önem taşımaktadır” diyen Loğoğlu yazılı bir açıklama yaptı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun açıklaması şöyle;

 

“Hava sahamızı ihlal eden Suriye askeri helikopteri, angajman kurallarına göre yapılan uyarılardan sonra Hava Kuvvetlerimiz tarafından düşürülmüştür. Suriye’nin sınır ihlaline bu şekilde kesin, anında ve etkili bir yanıt verilmiştir. Suriye tarafı dahil, herkes çok iyi bilmelidir ki Türkiye, halkını, topraklarını, hava sahasını ve karasularını her türlü tehdide karşı korumaya muktedir ve kararlıdır. Suriye’deki çatışmalar maalesef olanca hızıyla devam etmektedir. Halen, uluslararası toplum komşu ülkedeki kimyasal silahları denetim altına almaya çalışmaktadır. ABD-Rusya Federasyonu öncülüğündeki bu zamanlı ve yapıcı girişim Suriye’deki iç savaşı da sona erdirebilecek bir fırsat penceresi oluşturmaktadır. Bu olumlu ivmenin, Suriye’ye barış getirmek için toplanması öngörülen Cenevre II konferansının başarı şansını arttıracak biçimde değerlendirilmesi herkese düşen bir sorumluluktur. Bu itibarla, Türkiye ve Suriye’nin, aralarındaki gerginliği tırmandıracak adımlardan karşılıklı olarak kaçınmaları iki ülkenin güvenliği, bölge istikrarı ve uluslararası çözüm arayışlarının selameti bakımından büyük önem taşımaktadır.”