Liderler ortak miting düzenleyecek mi?

Liderler ortak miting düzenleyecek mi?
8 Mart 2023 17:16

Millet ittifakında adaylık krizinin geride kalmasının ardından gözler seçim kampanyası sürecine çevrildi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, beş partinin lideriyle ortak miting düzenleyecek mi? sorusu Halk TV ekranlarında yanıt buldu.

 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Aday Kılıçdaroğlu olurken hem beş partinin lideri hem de İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak ilan edildi.

Adayın ilan edilmesinin ardından gözler seçim kampanyası sürecine çevrildi. Halk TV’de Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası programına konuk olan gazeteci Yaşar Aydın ve Yıldız Yazıcıoğlu ‘Altı lider birlikte ortak miting yapacak mı?’ sorusunu cevapladı.

Yazıcıoğlu, altı liderin birlikte görüntü vermeyi planlamadıklarını dile getirdi. Bazı kentlerde Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na liderlerin eşlik edebileceğini dile getiren Yazıcıoğlu, şunları aktardı:

 

“Beklentiler şu yönde. Cumhurbaşkanı tanıtım toplantısında 6 lideri birlikte görmeyi ve diğer 5 lider tarafından Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda kısa konuşma yapmasını bekliyoruz. Mitinglerde işbirliği olabilir mi? Belki ikili düzeyde katılım olabilir. Belki Kılıçdaroğlu-Akşener, Babacan-Kılıçdaroğlu şeklinde katılımlar olabilir.

Örneğin Afyonkarahisar Gültekin Uysal’ın memleketi. Orada miting yapıldığında Kılıçdaroğlu’nun yanında Gültekin Uysal’ı görebiliriz. İletişim stratejisi boyutunda işbirliğini şuna bağlamış durumdalar: Ortak şekilde bütün mitingler boyunca altı lider görüntü vermeyi planlamıyor. Daha çok Kılıçdaroğlu’nu göreceğiz. Çünkü unutmamak lazım 2002’den beri siyasetin şekillendiği nokta kişilere odaklı.

 

 

Kılıçdaroğlu hep şunu söylüyor: ‘Biz kişileri değil sistemi konuşmalıyız’ Bu çerçevede liderler seçimi olacağı için Kılıçdaroğlu’nu daha yalnız görmeyi bekliyoruz. Belki Ankara’da Babacan olabilir, Konya’da Ahmet Davutoğlu kılıçdaroğlunu yalnız bırakmayacaktır, böyle duyumlarımız var.”

Yaşar Aydın ise şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu büyük mitingleri seven birisi değil. Bazı yerlerde fotoğraf verecek. Ama ben hem deprem bölgesi ağırlıklı Kılıçdaroğlu portresi bekliyorum hem de vatandaşa daha doğrudan dokunan bir kampanya bekliyorum. 5-6 yerde sembolik Türkiye’nin geneline seslenen büyük mitingler olacaktır. Bazı yerlerde liderlerle bazı yerlerde tek başına olacaktır. Halkın farklı kesimlerine hitap eden kampanyayı tercih edebilir diye düşünüyorum.”