Lazer Epilasyon Ankara

Lazer Epilasyon Ankara
5 Kasım 2022 16:38

Cinsiyet fark etmeksizin pek çok kişinin rahatsız olduğu şeyler arasında vücutta görünen kıllar gelmektedir. Ankara lazer epilasyon işlemi, vücutta bulunan ve istenmeyen kıl köklerinin lazer ışınları ile kalıcı olarak yok edilme işlemidir. Lazer epilasyon estetik açıdan hoş durmayan bu istenmeyen kıl problemlerine kalıcı çözüm sunduğu için kadın ya da erkek cinsiyet fark etmeksizin en sık tercih edilen epilasyon yöntemleri arasındadır.

 

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon işlemleri, işlem sırasında kıl köklerine lazer ışınları ile tahribat oluşturarak zayıflatılma temel mantığına dayanan bir yöntemdir. Ankara lazer epilasyon merkezlerinde kişilere uygulanan bu işlemde, yoğunlaştırılmış lazer ışınları hedeflenmiş olan bölgedeki kıl köklerini yok eder. Her seansta daha fazla zayıflatılan kıl kökleri zamanla tamamen yok edilerek kalıcı kıl problemi çözümleri sunmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

Bu işlemin kullanılmadığı ya da kullanılmaması tavsiye edildiği bazı durumlar da vardır. Ankara lazer epilasyon merkezlerinde uygulanan bu işlem; kanser hastalarına, aşırı derecede bronz ciltlere, cilt lekeleri olan ya da hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, çeşitli ışığa karşı hassasiyet oluşturan ilaç kullanan kişilere ve cilt hastalığı olan kişilere karşı uygulanmamaktadır.

Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?

Kıl köklerini görüldüğü her bölgeye uygulanabilen bir işlemdir. Koltuk altı, bacak, kol, basen, yüz, bikini bölgesi, dudak üstü, göğüs ucu, göbek bel ve boyun gibi kıl görülebilen vücudun her bölgesine uygulanabilen bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Lazer işleminin süresi, epilasyon işleminin uygulandığı bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca kıl yoğunluğu fazla olan bölgelerde mesela bacak bölgesi vb. bölgelerde 45 dakika ila 1 saat arasında değişen bir süre zarfında işlem tamamlanırken, kıl yoğunluğunun az olduğu koltuk altı bölgelerinde 5- 10 dakika sürmektedir.

Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Bu işlem Ankara lazer epilasyon merkezlerinde, kişinin deri, kıl tipi vb. gibi tüm gerekli bilgiler öğrenildikten sonra kişiye en uygun cihazlar seçilerek işlem uygulanmaktadır. Bu nedenle oldukça güvenli bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

İşlem sonrasında kıllar yaklaşık olarak 15 gün ila 20 gün arasında değişen bir süre zarfı sonunda kendiliğinden dökülür. Ayrıç 4-6 hafta boyunca yeni kıl çıkmaz.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Lazer epilasyon sonrası en çok merak edilen bir konu olarak karşımıza ne zaman duş alınabileceği sorusu gelmektedir. Ankara lazer epilasyon merkezinde uygulanan işlemlerinden sonra en erken 8 sat sonra duş alınması tavsiye edilmektedir.

Diş Sıkma Nedir?

Bruksizim olarak da bilinen bu rahatsızlık bireylerin dişlerini sıktığı, gıcırdattığı ya da birbirine bastırdığı bir durumdur. Bu rahatsızlığa sahip bireyler uyurken ya da uyanıkken dişlerini bilinçsizce sıkmaktadırlar.

Diş Sıkma (Bruksizm) Belirtileri Nelerdir?

Bruksizm yani dişleri birbirine bastırıp gıcırdatma rahatsızlığının belirli belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler;

  • Bireyin uyurken uyku partnerini uyandıracak kadar yüksek sesle dişleri birbirine bastırıp ses çıkarma
  • Bilinçsizce diş sıkmaktan dolayı artan diş ağrısı
  • Çenede, boyunda ya da yüzde ağrı
  • Kulakta bir sorun olmasa da kulak ağrısı gibi hissedilen ağrı
  • Şakaklarda başlayan hafif baş ağrısı
  • Uyku bozukluğu
  • Yanak iç kısmında çiğnemeden kaynaklanan hasar
  • Dişte hassasiyet, çatlamış, düzleşmiş, gevşemiş veya yontulmuş dişler

Diş Sıkma Botoksu (Bruksizm) Nasıl Yapılır?

Bu rahatsızlığa sahip kişiler diş sıkma tedavisi ile bu rahatsızlıktan kurtulabilir. Diş sıkma botoksu bu tedavilerden biridir. Küçük dozlarda botulinum toksini doğrudan masseter kasına enjekte edilerek kas, dişlerin gıcırdamasını ve kişinin bilinçsizce dişlerini sıkmasına engel olmaktadır.

Bruksizm (Diş Gıcırdatma) Sebepleri Nelerdir?

Diş gıcırdatma probleminin çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları şu şekildedir;

Kişilik yapısı

Genetik faktörler.

İlaçlar.

Nörolojik veya psikolojik problemler,

Stres ve uyku bozuklukları gibi durumlardan kaynaklı olarak da kişiler bu rahatsızlık ile karşılaşabilmektedirler. Diş sıkma tedavisi ile tedavi edilebilecek bir sorundur.

Diş Sıkma Tanısı Nasıl Konur? Bruksizm Tanısına Nasıl Gidilir?

Pek çok kişinin karşılaştığı bu rahatsızlıkta tanı koymak ve diş sıkma tedavisi uygulayabilmek için bazı belirtilerin görülmesi gerekmektedir. Bu belirtilerden bazıları şunlardır: bireyin uyku partnerini uyandıracak kadar yüksek sesle dişlerini gıcırdatması, fazla sıkmaktan dolayı artan çene ve şakak bölgesi ağrısı, çene boyun ya da yüzde ağrı hissetmek vb. gibi belirtiler görüldüğünde kişiye tanı koyulabilmektedir.

Diş Sıkma Tedavisinde Botoks Uygulaması Dışındaki Yöntemler Nelerdir?

Pek çok kişide çeşitli nedenlerden dolayı karşılaşılan bir problem olan diş sıkma problemlerinin giderilmesi için uygulanan Diş sıkma tedavi işlemlerinde uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Somatik olarak botoks ile, fonksiyonel olarak da eksik dişlerin tamamlanması, yanlış veya bozuk kapanışların düzenlenmesi ile ya da nörolojik veya farmakolojik tamamlayıcı yöntemlerle tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Eğer sizin de bruksizm rahatsızlığınız bulunuyorsa diş sıkma tedavisi yöntemleri ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

https://www.ekremcivas.com/botoks/dis-gicirdatma-tedavisi/ bilgi için hemen tıklayın.