KYK yurtları yeni döneme sorunlu başlıyor!

KYK yurtları yeni döneme sorunlu başlıyor!
2 Ekim 2022 14:25

Üniversiteliler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da barınma sorunuyla baş başa. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) yeni dönem yarın başlayacak. Buna rağmen yurtlarda bulunan bazı odalarda yatakların bazı odalarda ise diğer eşyaların henüz hazır olmadığı ifade edildi. Urla’daki KYK yurtları geçen yıl da birçok skandalla gündeme gelmiş, dönem başında yurt açılmasına rağmen binada hâlâ tadilat devam ederken öğrencilerde yemekler sebebiyle 7 ayda içinde iki kez zehirlenmişti.

 

Fotoğraf: Birgün

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre  yaşananları anlatan bir öğrenci, “Okul başlıyor olmasına rağmen baza sisteminden ranza sistemine geçen yurdumuzun henüz yatakları hazır değil. İdarecilere ulaşamıyoruz. Telefonlara güvenlik görevlileri cevapları veriyor. İnsanlar gerilmesin diye her bir telefonu açan farklı cevaplar veriyor. Kalacağımız odalar için net ve doğru bilgi alamıyoruz” dedi.

 

Öğrenci şunları dile getirdi: “Sözde 1 Ekim’de öğrenci alımına başlayacak yurdumuz, telefona çıkan bir kişi yatakların en erken pazar günü yetişeceğini söylerken bir başka kişi ise ‘Gelebildiğiniz kadar geç gelin’ diyor. Geçen sene de aynı mağduriyeti tadilat var diye yaşamış öğrenciler olarak artık gönül rahatlığıyla yurdumuza gitmek, okulumuz başlamadan rahat rahat yerleşebilmekten başka hiçbir şey istemiyoruz. Her seferinde bu mağduriyeti İYTE öğrencileri olarak yaşamaktan çok yorulduk. Hiçbir muhatap bulamıyoruz.”

 

“Bazaların yataklara dönüştürülmesini korkunç bir olay” diyerek tepki gösteren bir başka öğrenci ise “Geçen yıl odam 3 kişilikti ve tam 3 kişi için planlanmış bir odaydı. İyi veya kötü geçindik bitirdik ilk yılı. Bize dönem başlamadan önce ranza sistemine dönüldüğünü söylediler. Odada nasıl 4 kişi kalacağımızı düşünürken geldiğimde odaların henüz hazır olmadığını gördüm. Ranzaları kurarak yetiştirmeye çalışıyorlar ama eskiden baza olan yataklar şimdi ranza olduğu için odada eşyalarımızı koyacağımız yeterli alan kalmadı. Ayrıca odada şu anda yalnızca 3 tane dolap bulunuyor. Odalara 4 yatak yapıyorlar ama 4 kişinin kalabilmesi için yeterli eşya sağlanmıyor” diye konuştu.

AKP kapasitesi yetersiz olan KYK yurtlarının sayısını artırmak yerine mevcut yurtlardaki bazaları ranzaya dönüştürerek yurtların kapasitesini artırma kararı almıştı.