Kuyruklara devam!

Kuyruklara devam!
29 Nisan 2023 09:04

Ekmek standı Sultanbeyli’de açıldı. AKP’li görevliler, almak isteyenleri Erdoğan ve Bakan Kurum’un fotoğrafının önünde “Alooo, sıraya girin” anonsuyla hizaya soktu.

 

 

AKP, İSTANBUL’DA SEÇMENLERE BEDAVA EKMEK DAĞITTI

 

14 MAYIS’taki seçimlere günler kala partiler propaganda çalışmalarına hız verdi. AKP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı da vatandaşları kendilerine oy vermeye ikna etmek için başka bir yönteme başvurdu.

Sözcü’de yer alan habere göre ilçe meydanında kurulan stantta halka ücretsiz ekmek ve su dağıtıldı. Standa dönüştürülen seçim aracına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, poşetlere konulan su ve ekmeği almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Ücretsiz yiyecek dağıtılan standın bulunduğu araçta, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı gösterilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un fotoğrafı yer aldı. Araçta “Doğru adımlarla yola devam” sloganı bulundu.

 

 

KÜÇÜMSEYEN YAKLAŞIM

 

 

Sultanbeyli halkının yoğun ilgi gösterdiği olduğu dağıtım sırasında çekilen ve sosyal medyaya yansıyan görüntülere bir görevlinin insanları aşağılayan sözleri de yansıdı. AKP’li görevlinin vatandaşlara “Sıraya girin! Sıraya! Alloooo!” diye seslenmesi dikkat çekti. Kuyruktakilerin buna tepki göstermemesi de gözden kaçmadı.

Bu arada AKP’li yetkili, haber için çekim yapan SÖZCÜ ekibine de müdahale etti. Kuyruk görüntüleri sosyal medyada ve siyasetçiler arasında “Sefalet ve çöküş ekonomisiyle ekmeğe muhtaç edilmiş vatandaşların hali” olarak yorumlandı.