‘Kutlay Demir’in FETÖ imamlarıyla ilişkisi, devletin zirvesinde yankılanınca, Kutlay Demir’e emeklilik yolu görünmüş’

‘Kutlay Demir’in FETÖ imamlarıyla ilişkisi, devletin zirvesinde yankılanınca, Kutlay Demir’e emeklilik yolu görünmüş’
8 Ağustos 2022 12:55

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrası emekli edilen Tümgeneral Kutlay Demir için, “FETÖ’nün mahrem imamıyla görüşmeleri çıkan Kutlay Demir, YAŞ’ta emekli edildi. Meğer birileri, bu bilgilerin açığa çıkmaması için çırpınıyormuş. Demir’e tekrar kritik bir görev verilecekmiş. Ancak yazdıklarım planlamayı bozmuş” dedi.

 

 

Terkoğlu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından 5 yıl boyunca, Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı yapan Kutlay Demir’in hikayesini anlattığı yazısından sonra yaşananları yazdı.

 
Terkoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Meğer birileri, bu bilgilerin açığa çıkmaması için çırpınıyormuş. Demir’e tekrar kritik bir görev verilecekmiş. Ancak yazdıklarım planlamayı bozmuş. Demir’in FETÖ imamlarıyla ilişkisi, devletin zirvesinde yankılanınca, Demir’e emeklilik yolu görünmüş.

 

Yetmemiş, söz konusu iddianameye giren bilgilerin nasıl sızdığına ilişkin karargâhta bir inceleme başlatılmış. Sonunda Tuğgeneral Aziz Adalı, günah keçisi ilan edilmiş. Bilgileri, Adalı’nın sızdırdığına inananlar, onu emekli etmiş. Yetmemiş, rütbelerini sökmek için de çalışma başlatmış. 15 Temmuz’dan sonra, TSK’deki FETÖ mücadelesine destek için, THY’deki işini bırakıp TSK’ye dönen Adalı, zaten olağan şüpheliymiş. Zira Adalı, savcılık belgelerini görünce, ‘Neden FETÖ imamlarıyla iltisaklı bir asker hâlâ görevde’ sorusunu açıktan soruyormuş. Kısacası, birilerinin derdi, TSK’yi FETÖ’den arındırmak değil, FETÖ iltisaklı isimleri saklamak! O kadar ki, Demir ile ilgili savcılık evraklarını sosyal medyada paylaşan, bir dönem kumpaslarla hapis yatmış Ahmet Zeki Üçok hakkında bile, bu nedenle tahkikat başlatılmış!”