Kuru yük gemisi Beykoz’da karaya oturdu

Kuru yük gemisi Beykoz’da karaya oturdu
6 Eylül 2013 08:46

İzmit’ten Rusya’ya rulo sac götüren kuru yük gemisi, henüz bilinmeyen bir sebeple Beykoz Balıkçı Barınağı’nın bulunduğu sığ bölgede karaya oturdu.

 

İzmit’ten Rusya’ya rulo sac götürmek üzere yola çıkan 60 metre uzunluğundaki ‘Erhan Araz’ adlı kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı’nı geçip Karadeniz’e doğru ilerlediği sırada, saat 04.15’te henüz bilinmeyen bir sebeple Beykoz Balıkçı Barınağı’nın bulunduğu sığ bölgede karaya oturdu. Kaza sonrası ölen ya da yaralanan olmadı. Kazanın gece yaşanması da olası bir faciayı önlerken, 11 adet balıkçı teknesinde ve kıyıda bulunan tekne kızaklarında büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay yerine gelen Kıyı Emniyeti’ne bağlı ekipler kazayı incelemeye aldı. İncelemenin tamamlanmasının ardından geminin römorkör yardımıyla çekileceği öğrenildi.

 

 

ELİM AYAĞIM TİTREMEYE BAŞLADI

 

Kaza sırasında büyük panik yaşadığını söyleyen barınak görevlisi Kemal Baş, “Kazanın olduğu sırada arkadaşlarımla oturdum çay içiyordum. Barınak içerisinde bir sallantı oldu. Deprem olduğunu düşündüm. Barınak başına doğru koştum. Sonra gemiyi burada gördüm. Ne yapacağımı şaşırdım. Elim ayağım titremeye başladı. Mürettebat kazadan sonra karaya inmedi. Durumu yetkililere bildirdim. Sahil Güvenlik ekipleri gelerek olayı incelemeye başladı. Kaza gündüz olsaydı burada facia olurdu” dedi.

 

Büyük çapta zararının olduğunu söyleyen balıkçı İbrahim Tiz, “Ben kazadan sonra geldim. Geldiğimde sandallar suya batmıştı. Burada benim ve arkadaşlarımın balıkçı tekneleri var. Benim 10 bin Liralık zararım var. Geminin dümeni kilitlenmiş olabilir. Gemi çapa atsaydı bu kadar zarar olmazdı” diye konuştu.