Kuru İncir Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kuru İncir Hakkında Bilinmesi Gerekenler
17 Mart 2022 22:17

Geçmiş yıllardan günümüze kadar faydası ve sağlığa olan etkisi ile sık tüketime sahip olan kuru incir, mutlaka doğal yöntemler ve imkânlar kullanılarak kurutulmalıdır. Sağlık açısından herhangi bir problem ile karşılaşmamak için kuru incir alımları, güvenilir ve tecrübeli firmalardan yapılmalıdır.

 

Kuru incirin sağlamış olduğu avantajlardan dolayı yoğun ilgi görmesi, kuru incir üretim satışında birçok farklı firmanın faaliyet göstermesine neden olmuştur. Firmalar kendi yöntemlerine uygun yetiştirdikleri incirlerini, uygun koşullarda kurutma işlemini yaparak alıcısına ulaştırır. Kuru incirin üreticisi olarak birçok farklı firmanın bulunması, kuru incir çeşitliliğini de oldukça artırmıştır. Bu neden ile kuru incir seçiminde firma seçimi büyük önem taşır.

Kuru İncir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Kuru inciri gerek evlerde tüketmek için gerekse işletmesinde alıcısına ulaştırmak için almak isteyenler, kuru incir al detaylarına mutlaka göz atmalılardır. Öyle ki incirin faydalarından verim almak için incir ile alakalı bilgilere sahip olmak gereklidir. İncir alımlarında öncelikle üretici firmanın kalite, tecrübe ve saklama koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir.

Son yıllar da adını duyuran Fuys sitesi, müşterilerine hazırlamış olduğu kuru incirlerde hijyen ve kaliteye büyük önem verir. Aydın ilinde yetişen doğal ve organik incirlerini temiz soğuk hava depolarında muhafaza eden firma, müşterisinin sağlığını da güvence altına alır.

Toptan Kuru İncir Nereden Alınır?


Kuru incirler, kuruyemiş, market gibi birçok yerin raflarında yer almış olsa da toptan bir şekilde bulmak oldukça güç bir durumdur. Bu neden ile kuru incir toptan satışı yapan firmalar mutlaka araştırılmalıdır. Toptan kuru incir alımlarında hem yurtdışı hem de yurtiçi alım satım işlemleri yapan firmalardan destek almakta fayda vardır.

Kuru incir toptan alımlarında, paketlenen incirlerin mutlaka özel ambalaj kutularında ve içerisine hiçbir şekilde hava geçişinin olmadığına emin olunmalıdır. Aksi takdirde dışarıdan hava alan incirler insan sağlığı açısından tehlike arz eder. Toptan kuru incir alımlarında, Aydın genelinde adını duyurmuş ve öncü firma olmayı başarmış Fuys adresinden destek alabilirsiniz. Firmanın ürünleri doğal ve tamamen kendi üretimleridir.