Kürtçe köy ismine İl Genel Meclisi’nden jet onay!

Kürtçe köy ismine İl Genel Meclisi’nden jet onay!
16 Ağustos 2013 15:46

Şanlıurfa İl Genel Meclisi, Kürtçe olarak düzenlenmesi istenen köy ismi değişikliğine oy birliği ile onay verdi.

 

Güvercinli olan köyün adının Kürtçe’de aynı anlama gelen ‘Kevik’ olarak değiştirilmesini kararlaştıran İl Genel Meclisi’nin Ak Partili Başkanı Mustafa Yavuz, Teklif köyde yaşayan vatandaşlarımızdan geldi ve gündemimize aldık. Yapılan görüşme sonunda köyün ismi oy birliği ile değiştirildi dedi.

 

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Ağustos ayı 3’üncü birleşimi Meclis Başkanı Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında köy ve mezra yerleşim birimlerinin eski adları ve üç dilde tabelada yazılması kararı görüşüldü. BDP Meclis Grup Başkanı Halit Yıldıztekin ise Bozova’ya bağlı Güvercinli ve Alanlı köylerinin birleştirilerek eski adı olan ve yörede halen kullanılan ‘Kevik’ ile değiştirilmesini teklif etti. Başkan Yavuz tarafından üyelere sunulan teklif oy birliğiyle kabul edildi. Kararın onaylanmasının ardından Güvercinli Köyü’nün adı aynı anlama gelen ‘Kevik’le değiştirildi.

 

 HERHANGİ BİR SAKINCA GÖRMEDİK

 

Köy adının değiştirilmesi konusunda herhangi bir sakınca görmediklerini belirten İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, “Kevik ismi meclis üyelerinin ortak aldığı bir karar. O köyde oturan vatandaşlarımızın talebi üzerine BDP grubu konuyu meclis gündemine taşıdı. Biz de meclis gündeminde teklifi üyelerin onayına sunduk. Meclis üyeleri ise oy birliğiyle kararı onayladı. Bu köyün ismi Kürtçe olmasının yanı sıra orada bulunan vatandaşlar tarafından Kevik olarak bilindiği için söz konusu isim için bizde herhangi bir sakınca görmedik. Vatandaşlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti bizim için son derece önemlidir” diye konuştu.