Kurşun Kalem Çeşitleri Nelerdir?

Kurşun Kalem Çeşitleri Nelerdir?
25 Mayıs 2021 15:31

İlkokul yıllarında en çok kullanılan araçlardan biri olan çocukluğumuzun vazgeçilmezi olan araçlardan biri olan kurşun kalem, ucu kil ve grafitten oluşan kâğıda çizim yapmaya ve yazı yazmaya yarayan bir araçtır. İlkokul yıllarından en çok yüz göz olduğumuz malzemelerin birçok çeşidi ve rengi bulunuyor.

Resim sanatının da en önemli kollarından biri olan karakalem sanatında da en çok kullanılan araç kâğıt ve kurşun kalem çeşitleridir. Bu sanatın da araçlarından birinin gölgelendirme ve detaylandırma amaçlı çeşitleri vardır.

 

Kurşun Kalem Çeşitleri ve Özellikleri

 

Çizmek, resmetmek, yazı yazmak gibi çeşitli fonksiyonları bulunan kurşun kalem en çok resim yapmak amaçlı kullanıldığı için her detayı kolaylıkla çizilebilmesi amacıyla ince ve kalın çeşitleri bulunur. Genellikle sınavlarda ya da ilkokuldan aşina olduğumuz kurşun kalemlerin yazım boyutu HB olarak tanımlanır ve orta ölçekli bir kurşun kalem çeşididir.

Diğer çeşitleri olan ve yazım için pek de kalite vermeyen çeşitleri ise inceden kalına sırasıyla yumuşaklık bakımından 5B,9B, orta sertlik bakımından HB,F, H,2H, çok serilik bakımından ise 3H,4H,5H,9H şeklinde çeşitlendirilir. Bütün kurşun kalem çeşitleri https://www.guvensanat.com/kursun-kalem adresini ziyaret edebilirsiniz.