Kurşun cam nerelerde kullanılır?

Kurşun cam nerelerde kullanılır?
10 Mayıs 2021 11:18

Kurşun cam nerelerde kullanılır? Radyasyona sürekli maruz kalınması sağlık açısından ciddi sorunlar meydana getirebilmektedir. Bu noktada özellikle sağlık alanında sorunlar çıkmasının önüne geçilebilmesi adına farklı malzemelerden kullanılmış olan ürünler kullanılabilmektedir. Kurşun cam son dönemlerde x ray ve radyasyon ışınlarından korunması evresinde kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Kurşun içerikli olan bu camların kullanılmasıyla beraber yoğun radyasyon içeren ortamlarda tam koruma sağlanabilmektedir.

 

Kurşun Cam Nerelerde Kullanılmaktadır?

 

Kurşun levha kullanılan alanlar incelendiğinde belirtmiş olduğumuz gibi radyasyonun ağırlıklı olduğu alanlarda kullanılmaktadır. En sık şekilde sağlık kuruluşlarında karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Sağlık kuruluşlarında kullanılan alanlar ise şu şekildedir:

 

  • X-ray ile röntgen çekilen alanlarda
  • Anjiyografi ünitelerinde
  • Bilgisayarlı tomografi ünitelerinde
  • Taş kırma sistemlerinde
  • Mamografi alanlarında
  • Nükleer tıp ünitelerinde

Kurşun camların nerelerde kullanılmakta olduğuna dair detaylı bilgileri sizlerle paylaştık. Sağlık kuruluşlarında kullanıldığı sırada genellikle bu alanlarda kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra endüstriyel alanlarda da çok sık şekilde kurşun camların ve levhaların yer alabildiğini görüyoruz. Bu alanlarda cam modellerden faydalanılacağı sırada özellikle yapılacak olan alanın büyüklüğüne ve özelliklerine uygun bir şekilde yapılmasına dikkat edilmesi gerekir.

 

Kurşun Cam Üretimi Nasıl Yaptırılır?

 

Üretim yaptırabilmek için istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr tercih edilebilir. Radyasyon ışınlarını önlemek için birçok malzeme kullanılırken bunların büyük bir bölümü çeşitli sızıntılara sebep olarak tam bir koruma sağlayamıyordu. Kurşun kaplama ise radyasyon sızıntılarını sıfır seviyesine kadar düşürebilmektedir. Kaplama kullanılmasıyla beraber sağlıklı bir ortam oluşturularak özellikle radyasyon olan alanlarda çalışan kişilerin sağlıklarını koruması sağlanabilmektedir.

İstanbul Kurşun Metal ve Sanayi ise radyasyon olan ortamlarda bu sızıntıları engelleyebilme adına gerekli olan kaplama ve cam kurulum, levha kurulum işlemlerini yerine getirmektedir. Sızıntıların sıfıra indirilebilmesi adına bütün incelemeler yapılarak en iyi şekilde kurulumlar yerine getirilmektedir. Detaylar istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr adresinde sizleri bekliyor.