Kripto Para Günlük Hayatımıza Dahil Oluyor

Kripto Para Günlük Hayatımıza Dahil Oluyor
30 Ekim 2021 15:23

Gün geçtikçe popüler hale gelen kripto para, günlük hayatımıza dahil oluyor. Artık Starbucks kartlarına kripto para birimleri ile yükleme yapılabilecek. Sturbuck CEO’su Kevin Johnson, Starbucks kartlarına Bitcoin, Litecoin ve Ethereum gibi para birimleri ile yükleme yapılabileceğini duyurdu. Kullanım alanı yaygınlaşan kripto para birimlerinin, önümüzdeki yıllarda daha çok hayatımızda olacağı ve günlük işlemlerde yaygın olarak kullanılacağı öngörülüyor. Starbucks, kart entegrasyonu ile operasyonlarını genişleterek Bakkt üzerinden Bitcoin ödemelerini kabul etmişti.  Milyonlarca müşteriye sahip olan Starbucks, Bitcoin ve Ethereum ile ödeme alacağını duyurdu. Kripto para haberleri günlük hayata etki eden gelişmeleri ile hız kesmeden devam ediyor.

 

Birçok farklı alanda, ödeme yöntemi olarak kullanılan Kripto paralar, kahve, kahvaltı, akşam yemeği gibi alışverişlerde kullanılabiliyor. Gün geçtikçe kullanımı daha çok yaygınlaşan kripto para birimleri, bu yöntem ile işlem yapma alışkanlığına yol açıyor. Popülerliği her ne kadar artmış olsa da kullanım alanı geniş olmadığından dolayı, işlem yapmakta zorlanan milyonlarca kişi bulunuyor. Günlük hayatta yaptığımız alışverişlerin, kripto para yöntemi ile ödenmesi, kripto paranın kullanımını yaygınlaştırdığı gibi kullanımını da kolaylaştırmaktadır. Bu durumda da gün geçtikçe çoğu kişi bu ödeme yöntemi ile farklı alanlarda kolayca alışveriş yapabilecek.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin en büyük perakende firması olan Walmart, mağazalarında bulunan kiosklarda, Bitcoin alımına izin verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından birçok farklı sektörde de Bitcoin ve kripto para birimleriyle ilgili olumlu yönde gelişmeler yaşanmıştı.

Kripto para piyasası, 2.6 trilyon dolar değerini aşarken rekor seviyelerindeki seyrini de sürdürmeye devam ediyor. Bitcoin’in canlanması ile beraber piyasadaki hareketliliğinde arttığı bu günlerde Bitcoin (BTC) 60.000 dolar üzerinde işlem görürken kripto para birimlerinin en büyük Altcoini olan Ethereum (ETH) ise 4.400 dolar ile ATH kaydeden kripto para birimleri arasında yerini aldı. Piyasada yeşil ışık görmenin de etkisi ile kripto para birimlerine olan yatırım büyük ölçüde arttı. Yukarı yönlü olan seyrini devam ettiren Bitcoin’in durumu ise uzman yorumcuların ifadesine göre bir süre daha yukarı yönlü olmaya devam edecek..