”Kral çıplak’ demek Kılıçdaroğlu’na düştü’

”Kral çıplak’ demek Kılıçdaroğlu’na düştü’
8 Şubat 2023 16:05

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu sürecin başlıca sorumlusu Erdoğan’dır, ülkeyi ne zaman batırsa, ‘yanımda olun’ çağrıları yapıyor, hadi oradan!” sözlerine ilişkin olarak, ”Kral çıplak’ demek Kılıçdaroğlu’na düştü” yorumunu yaptı.

 

 

Yetkin, yazısında, “Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesindeki gözlemleri ardından yayınladığı video şok etkisi yaptı. Kahramanmaraş ikiz-depreminin ilk iki günü sessiz kalan ve bütün yardımların AFAD koordinasyonunda yapılması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu’nun mesajı sert ve açıktı: ‘Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar’. Bu doğrusu beklenmeyen bir çıkıştı. İktidar tarafından trol saldırısı gecikmedi ama muhalefet tarafından ilk destek HDP’li Selahattin Demirtaş’tan geldi. Kılıçdaroğlu’nun çıkışı Türkiye’de öteden beri yaygın olan, ‘Şimdi eleştiri sırası değil’ kalıplarına uymuyordu. Diğer yandan yaşananlar katlanılacak gibi değil” düşüncesini dile getirdi.

 

 

Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Ses çıkarmadıkça da her şeyin yolunda ve hakkaniyetli ilerlediği kanısı sanki kimsenin bir şeyden haberi yokmuş gibi tekrarlanıp duruyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın depremin en kritik saatleri geçtikten sonra Olağanüstü Hal ilan etmesi bile yaşanan dağınıklık ve beceriksizliğin itirafı gibiydi oysa.

 

 

‘Kral çıplak’ demek Kılıçdaroğlu’na düştü.”