KPSS sorularını sızdırmakla suçlanan sanık gazete ilanıyla aranıyor!

KPSS sorularını sızdırmakla suçlanan sanık gazete ilanıyla aranıyor!
11 Mart 2023 11:21

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin Ankara’da görülen davada yargılanan sanık Muharrem Var bir türlü bulunamayınca mahkeme gazeteye ilan vererek 15 gün içinde teslim olmasını istedi.

 

 

10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS sorularının sızdırıldığının ortaya çıkmasının ardından iptal edilen sınava ilişkin 6 yıl sonra 91 kişi hakkında dava açıldı.
11 Kasım 2016’da tamamlanan iddianamede sanık Muharrem Var’ın, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından cezalandırılması istendi.

Soruşturma kapsamında ifade veren bir şüpheli, Muharrem Var’ın sınava 3 gün kala yanına gelerek “Aramızda kalması gereken bir mevzu olacak” dediğini aktararak şunları söyledi:

“Bilgisayarı açtı. Ekranda birtakım sorular vardı. ‘Bu sorulara iyice bak ve cevaplarını aklında tut. Sorular KPSS’de çıkabilir’ dedi. Soruları inceledim. Hatırladığım kadarıyla eğitim bilimleri testinden 60, genel kültür ve genel yetenek testinden de 30-35 civarında soru ve cevabı vardı. 1,5-2 saat civarında sorulara baktım ve ezberledim. Muharrem Var’ın bana evde gösterdiği soruların tamamı çıktı.”

Sadece bu şüpheli değil, Fetullah Gülen’in bir akrabası olan Muhammet Sait Gülen de ifadesinde Var’ı işaret etmiş, sınavdan önce kendisine bazı soru ve cevapları gösterdiğini söylemişti.

 

 

Gazeteye ilan: 15 gün içinde gel

 
Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre, sanık Var hakkında uzun zaman önce tutuklama kararı çıkarılsa da izine bir türlü rastlanamadı.

Davanın görüldüğü Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Var’ın hakkındaki davanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurtiçi ya da yurtdışında saklandığına ilişkin kanaate varıldığını belirtti.

Sanık eğer 15 gün içinde teslim olmazsa hakkındaki yargılama gıyaben yapılacak.