Kosova’da 12’nci ‘Uluslararası Belgesel Ve Kısa Film Festivali Doku Fest’ başladı

Kosova’da 12’nci ‘Uluslararası Belgesel Ve Kısa Film Festivali Doku Fest’ başladı
18 Ağustos 2013 09:10

Kosova’nın tarihi Prizren şehrinin ev sahipliğinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali Doku Fest’ başladı.
9 gün sürecek olan festivalde dünyanın birçok ülkesinden belgesel ve kısa film sanat severlerin beğenisine sunulacak.Festivale Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Prizren’in tarihi açıkhava sinema bahçesinde açılışı gerçekleşen festival, verilen resepsiyonla başladı. Prizren’in başta sinema salonu olmak üzere 10 ayrı yere kurulan seyyar sinemalarda her her gün kısa film ve belgeseller sinema severlerin beğenisine sunulacak. 17 ila 25 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan festivalde, oscarlı kısa filme ve belgeseller de seyircisiyle buluşacak. DHA mikrofonuna açıklamada bulunan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga şunları söyledi:

“Prizren’de bugün tarihi günerden birini yaşıyoruz. Prizren şehri bildiğiniz gibi Osmanlı mimarisiyle ünlü bir kentimiz. Dolayısıyla bugün burada olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. Bildiğiniz gibi Prizren ev sahipliğinde bundan 12 yıl önce kısa bir süre zaman zarfında dünyanın önemli festivalleri arasında kendini kabul ettiren kısa filim ve belgesel festivaline katılmaktan dolayı gurur duyuyorum. Yaklaşık 10 gün boyunca dünyanın birçok ülkesinden yanı sıra Kosova’dan da çok sayıda kısa film ve belgeseller gösterime girecek. Bende buradan dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirlerimize ve halkımıza güzel bir zaman geçirmelerini diliyorum”

Kanadalı Oscarlı yönetmen Sarra Puley’in ‘Hikayemiz bizi söyler’ belgeseliyle start alan festivalde, Kosovalı 2 genç Türk yönetmenin belgeselleri de sanat severlerle buluşacak. Kosova Kültür Bakanı Memli Krasniçi mikrofonlarımıza şunları söyledi:”‘Bu akşam Prizren şehri yine tarihi günlerinden birini yaşıyor. Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali Doku Fest yine görkemli bir şekilde açılışını gerçekleştridi. Yaklaşık 10 gün sürecek olan festivalde Prizren şehri, dünyanın birçok ülkesinden önemli sanat adamlarını ağırlıyor. 9 gün sürecek olan festivalde Prizren halkı yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen sanat severler de belgesel ve kısa film izleme şansı yakalayacak. Bu festival ayrıca bağımsız ülkemiz açısından çok büyük önem arzetmektedir” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 gün sürecek olan festival kapsamında çocuklara yönelik Dokukids yanı sıra  her akşam dünyanın birçok ülkesinden gelen farklı ses sanatçıların konserlerinde yer alacak. Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivalde bu yıl 2 Bin 300 yapımdan 250 kısa film ve belgesel gösterimde olacak.