‘Koskoca milletvekili bir çeyrek bile takamadı’

‘Koskoca milletvekili bir çeyrek bile takamadı’
23 Ağustos 2021 08:39

Yaz ayı düğün ayıdır. Bir de buna pandemi kısıtlamaları nedeniyle ertelenen törenler eklenince düğün sayısı neredeyse ikiye katlandı.

 

 

 

Düğünler siyasetçilerin programlarında da geniş yer kaplıyor. Milletvekillerine partisinin il, ilçe yöneticilerinden, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve seçmenlerinden çok sayıda nişan-düğün davetiyesi geliyor. Bir siyasetçi için bu davetlere katılmak neredeyse bir zorunluluk.

 

 

Katılmak yetmiyor bir de küçük hediye vermek gerekiyor. Bu hediye de daha çok fiyatı 800 TL’yi geçen çeyrek altın oluyor. Her yıl düğünler için bir bütçe ayırmak zorunda olan milletvekilleri bu yaz sayı artınca altın almak için ayırdıkları bütçeyi de ikiye katlamak durumunda kaldı.

 

Artan fiyatlar nedeniyle gram altını düşünen ama sonra “Koskoca milletvekili bir çeyrek bile takamadı” sözlerine maruz kalmamak için çeyrek altın takmaya devam eden vekiller öyle ki anlaştıkları kuyumculardan taksitle toplu çeyrek altın aldıklarını söylüyor. Bir milletvekili sadece bu hafta sonu 9 düğüne katılmak zorunda olduğunu söylerken eylül ayı sonuna kadar bunun devam edeceğini anlatıyor.