Koronavirüs salgınıyla birlikte yoksulluk derinleşti!

Koronavirüs salgınıyla birlikte yoksulluk derinleşti!
20 Şubat 2021 11:09

Geçinemeyen yurttaşlar; gıda, temizlik malzemesi, bebek maması gibi temel ihtiyaçlara ulaşamıyor. Kira ve faturalarını ödeyemez halde olan yurttaşlar, çareyi sosyal medya platformlarında arıyor. Sosyal medyadan ‘imdat’ çağrısında bulunan yurttaşların sayıları her geçen gün de katlanıyor.

 

 

Birgün’den Yaren Çolak’ın haberine göre Hatay’da yaşayan ve pandemi döneminde işten çıkartılan belirten bir yurttaş, ekonomik açıdan zor durumda olduklarını söyledi. İsmini vermek istemeyen yurttaş, sosyal medyadan çağrı yapmalarının nedeninin ise ‘çaresizlik’ olduğunu ifade etti: “3 ve 7 yaşlarında iki çocuğumuz var. Bez, mama, gıda alamıyoruz. Kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Bu nedenle de sosyal medyada paylaşımlar yaparak yardım istiyoruz.”

Önceden asgari ücretle bir işte çalıştığını zor da olsa kira ile faturalarını ödeyebildiğini aktaran yurttaş, şöyle devam etti: “Kurye olarak çalıştığım yerde, bize bir kağıt imzalatarak işten çıkardılar. Tam dokuz aydır işsizim. Ne kirayı ne de faturaları ödeyemiyoruz. Mahalleli ve muhtar yardım ediyor. Ancak borçların da ihtiyaçların da sonu gelmiyor.”

 

ÇEVREMDEN GİZLİYORUM

 

Yurttaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son çare sosyal medya üzerinden yardım istemeye başladık. Ancak çevremizden gizliyoruz. Çocuğum 7 yaşında aklı eriyor. Ona bunu yaşatmak istemiyoruz. Ama mecburum. Önceden internette paylaşım yaparak yardım isteyenleri kınıyordum. Şimdi biz bir umut Twitter’da böyle paylaşımlar yapıyoruz.”