Koronavirüs fırsatçıları!

Koronavirüs fırsatçıları!
29 Nisan 2021 10:00

Covid-19 pandemisinin uzaması Çeşme’den Fethiye’ye kadar olan sahil kentlerinde kiralık yazlık talebini arttırınca, fiyatlar inanılmaz rakamlara ulaştı. Bulunduğu kent, denize, şehir merkezine uzaklığı, konumu, havuzlu olup olmamasına göre değişse de villaların sezonluk kiraları 100 bin ile 750 bin lira arasında değişiyor.

 

 

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre pandemi süreci insanlara büyük şehirlerden, yüksek apartman dairelerinden, kalabalıklardan uzak, toprağa daha yakın yaşamayı hatırlattı. Sokağa çıkma yasakları ve hafta sonu kısıtlamalarında kendilerini daha özgür hissetmek isteyenler, yazlıkların, villa ve apartların çoğunlukta olduğu Ege ve Akdeniz bölgesindeki tatil yörelerine yöneldi.

Tatillerini kalabalık otellerde, tatil köylerinde geçirmek istemeyenlerin de eklenmesiyle yazlık bölgelerdeki ev, villa ve apartlara talepte patlama yaşandı.

 

 

SEZONLUK 750 BİN LİRA

 

 

Çeşme, Kuşadası, Didim, Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye’de aylık veya sezonluk villa veya apart kiralamak isteyenler, kentine ve konumuna göre 750 bin liraya kadar çıkan fiyatlarla karşılaşıyor. Kiralık taleplerinin yanında bu yıl emlak fiyatlarında da çok ciddi artışlar gözleniyor.

Emlak müşavirleri bu talebi pandeminin yanı sıra, vatandaşların bankada eriyen parasını rant getireceğini gördüğü yatırımlara yönelmesine bağladı.

 

 

YAZLIKLAR VE OTELLER KARŞI KARŞIYA

 

 

Otel müşterilerinin büyük oranda kiralık yazlık ve evlere yönelmesi, konaklama tesisi işletmecilerinin şikayetlerine yol açınca, yazlık kiralama işlemlerinin kayıt altına alınması zorunluluğu doğdu.

Bu tür kiralamalarda yasal hizmet verilebilmesi için yeni yönetmeliğe göre villa veya evin İçişleri Bakanlığının kimlik bildirim sistemine kayıt olması, belediyeden ruhsat alınması, vergi kaydının yapılması gerekiyor.
Bu işlemleri gerçekleştirmeyip, kaçak kiralama yapanlar otelcilerin şikayetleri veya kolluk güçlerinin denetimlerinde yakalandığında 18 bin lira ceza ödemek zorunda kalıyor.