Koray Aydın’dan iktidara ‘Zaytung’ benzetmesi: Ülkeyi öyle bir batıralım ki, kimse seçilmek istemesin!

Koray Aydın’dan iktidara ‘Zaytung’ benzetmesi: Ülkeyi öyle bir batıralım ki, kimse seçilmek istemesin!
12 Aralık 2021 13:55

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın; iktidarın ekonomide Zaytung Modeli uyguladığını belirterek “bu modelin esası şudur; ülkeyi öyle bir batıralım ki, kimse seçilmek istemesin” dedi.

 

 
TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan Aydın, müşteri garantili projelerden cevaplandırılmayan soru önergelerine, kamu çalışanlarına yapılacak iyileştirmeden usulsüz ihalelere kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

MÜŞTERİ GARANTİLİ PROJELER YENİ BİR DUYUNU UMUMİYE FACİASI OLACAKTIR

 
Müşteri garantili projelerin her geçen yıl daha da artan bir şekilde Türk ekonomisinin ve dolayısıyla ülkemizin geleceğini ipotek altına alacağını belirten Koray Aydın, “müşteri garantili projeler, Türkiye Cumhuriyeti devleti için yeni bir Duyunu Umumiye faciası olacaktır” diye konuştu.

 

 
Müşteri garantili projelerde uyuşmazlıkların çözümünde Türk mahkemeleri yerine Londra mahkemelerinin yetkili olması ile garanti ödemelerinin Türk Lirası yerine Dolar ve Avro ile yapılmasını sert bir dille eleştiren Aydın “bu nasıl yerlilik ve milliliktir” diye sordu.

 

 

BU NASIL YERLİLİK VE MİLLİLİKTİR?

 
Koray Aydın şöyle devam etti:

 
“Türk mahkemelerine güvenmiyorsunuz. Türk lirasına güvenmiyorsunuz. Sonra da lafa gelince yerliyiz ve milliyiz diyorsunuz. Ticari sır diyorsunuz, soru önergelerimize cevap bile vermiyorsunuz. Garanti ödemelerini milletin parasıyla yapıp milletten neyin sırrını saklıyorsunuz? Siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Aklıyla alay ettiğiniz bu millet bunun hesabını sandıkta soracaktır.”

 

 

BÜTÇE VATANDAŞ İÇİN YOKLUK VE KANAAT; İKTİDAR VE YANDAŞLAR İÇİN BOLLUK VE ŞATAFAT BÜTÇESİDİR

 
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın bütçenin genelini değerlendirirken de “bu bütçe yüzde 36 oranında zamlı vergileri ödemeyi vatandaşa, yüzde 36 oranında zamlı garanti ödemelerini yandaşa ayıran bir bütçedir. Bu bütçe, yoksuldan alıp zengine veren bir bütçedir. Özetle bu bütçe; vatandaş için yokluk, kıtlık ve kanaat; iktidar ve yandaşları için bolluk, lüks ve şatafat bütçesidir” şeklinde konuştu.

 

 

FAİZDE NAS VAR DA LÜKSTE, ŞATAFATTA, İSRAFTA YOK MU?

 
Faiz-Nas tartışmaları üzerinden Erdoğan’a göndermelerde bulunan ve iktidarın Saray’da “lale devri” yaşadığını ifade eden Koray Aydın şöyle devam etti: “Bir de Sayın Erdoğan çıkmış faiz konusunda “Nas” var diyor. Sayın Erdoğan 18 Nisan 2004 tarihinde MÜSİAD’ın 13. Genel Kurul Toplantısı’nda “faiz dünya gerçeği, reddedemeyiz” demişti. Şimdi sormak gerekiyor 2004’te “Nas” yok muydu? Bir zamanlar “paranın dini imanı olmaz” derken “Nas” yok muydu? Faizde Nas var da yolsuzlukta, rantta, haksız kazançta nas yok mu? Faizde Nas var da torpilde, insan kayırmada, ayrımcılık yapmada nas yok mu? Faiz de Nas var da lükste, şatafatta, israfta nas yok mu? Size sadece şu kadarını söyleyeyim, Yüce Allah “yiyiniz içiniz israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez” diyor. Tutturmuşlar bir “itibardan tasarruf olmaz” safsatası, Saray’da lale devrine tam gaz devam ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir israf ve yağma görülmemiştir. İleride tarih yazılırken bu dönem Cumhuriyet tarihinin “lale devri” olarak anılacaktır.”

 

 

SARAY’DA “LALE DEVRİ”; KAMUDA YANDAŞLARIN SÜLALE DEVRİ SÜRÜYOR

 
2022 yılı bütçesinde milyonlarca çiftçiye ayrılan desteğin yüzde 12 buçuk civarında artırılarak 25 milyar lira civarına çıkarıldığını kaydeden İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, müşteri garantili projelere ayrılan ödeneğin ise yüzde 36 oranında artırıldığını belirterek, ünlü şair Necip Fazıl’ın şiirini okudu.

 
Koray Aydın’ın konuşmasına şöyle devam etti: “Yani yandaşın ödeneğindeki artış oranı, vatandaşın artış oranını üçe katlamıştır. Aynı adaletsizlik milyonlarca, memur, işçi ve emekliye yapılan zamlar için de geçerlidir. İktidar maaşlara sıra gelince enflasyon yüzde 21, vergilere sıra gelince enflasyon yüzde 36 diyor. İktidar, sosyal devleti ters yüz etti; artık fakirden alıp zengine veriyor. İktidar, yüzde 36 zamla topladığı vergileri, yüzde 36 oranında artırdığı müşteri garantili projelere, yani yandaşlara aktarıyor. Böyle ölçü, böyle hesap, böyle adalet olur mu?

 
Büyük şair Necip Fazıl’ın tam da bu konuda çok güzel bir dörtlüğü var.

 
“Allah’ın on pulunu, bekleye dursun on kul;
Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;
Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!”
Sözün özü, Saray’da “Lale Devri”, kamuda yandaşların sülale devri sürüyor.”