Köpeğinizle İletişiminizi Güçlendirmeye Yardımcı Eğitim Metotları

Köpeğinizle İletişiminizi Güçlendirmeye Yardımcı Eğitim Metotları
27 Mart 2021 11:08

Küçük sevimli dostlarımızın, en sadıklarından olan köpekler, eğitilebilir hayvanlardır. Eğitimi ne kadar kolay görünse de zor ve zahmetli olan bu iş için yardım almanızda ve bilgilenmenizde fayda vardır. Özellikle ilk köpeğinizse ve tecrübesizseniz köpeklerde eğitime başlama konusunda acemi olabilirsiniz. Fakat köpeğinizle arkadaşlık ilişkileriniz iyiyse, köpeğiniz oyuncu ve meraklı bir köpekse hele bir de yerinde hiç durmuyorsa onu eğitilebilmesi biraz olsun daha kolay olacaktır. Adım adım ilerleyerek  köpek dostunuzla olan arkadaşlığınızı kuvvetlendirerek, köpeğinizi eğitebilmeyi kolaylaştırabilmeniz mümkün.

 

 

Köpeklerde Eğitime Başlama

 

Evcilleştirildiği tarihten beri insanoğlunun en yakın arkadaşı olan bu hayvanlar eğitilmeye müsait bir yapıya sahiptir. Çobanların sürülerini korumasından tutun da, yetenekli köpeklerin polisiye görevlerinde yer almasına kadar birçok alanda köpekler eğitim potansiyellerini bire bir ortaya koymuştur. Köpek eğitim merkezlerinden alacağınız profesyonel köpek eğitimine başlama hizmetiyle de sizin arkadaşınızda potansiyelini ortaya koyabilir. Bu hizmet ile tıpkı evlat gibi sevdiğiniz bu hayvanların eğitimini birkaç basamakla, sabırla ve zaman içinde verilmesini sağlayabilirsiniz.

 

İtaat Eğitimi

 

Eğitime başlamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konudur. İletişim her köpekle aynı kurulmaz. Bazı köpekler oldukça miskin, hantal davranabilir, korkabilir. Bazı köpekler ise hırçın davranışlar sergileyebilir, asabi davranabilir. Tüm bunların göz önüne alınması ile köpeklerde itaat eğitimi temeli oluşturulabilir.

 

Eğitimde Pozitif Zorunluluk

 

Şiddet hiçbir eğitimde kesinlikle kullanılmamalıdır. Etik olmayan davranışlar ile köpeği eğitmek yerine, sevgi ve sabırla daha kolay eğitim verilebilir. Bu canlılara pozitif yaklaşarak hem sevgilerini kazanırsınız hem de daha kolay itaat etmelerini sağlarsınız. Bu nedenle pozitif yaklaşım bu konuda çok büyük önem arz ediyor.

 

Eğitimde Oyunların Rolü

 

Oyuncu bir köpeğiniz var ise işinizi kolaylaştıracak en önemli madde bu olsa gerek. Eğlenceli şekilde eğitim fırsatı sunan bu yöntem size ve köpeğinize iyi gelecektir. Bu nedenle oyun ile eğitim en hızlı gerçekleşen öğrenim sürecini oluşturur. Tıpkı insanlardaki gibi.

 

Köpeklerde İtaat Eğitimi

 

 Temel komutlardan başlayacak olursak köpeklerde itaat eğitimi otur, kalk, yat, dön, gel gibi küçük ve basit eğitimlerle başlar. Basit desek bile köpeğe bunu öğretmenin zor olduğunu, karşınızda insan dilini anlamayan bir hayvan olduğunu unutmayın. Günlük hayatınızda siz ve köpeğinize oldukça kolaylık sağlayacak bu eğitimleri profesyonel köpek eğitim merkezi ve oteli olan Hause of İstanbul dan oldukça uygun fiyatlara alabilirsiniz. Maltepe’de hizmet veren firma ile köpeğiniz eğitimli bir köpek olması yorucu olmaktan çıkıyor. Uzman ekip ile verilen eğitimlerle köpeğiniz iyi davranışları sergileyerek saldırganlık gibi kötü davranışlardan da oldukça uzaklaşır.

 

Sokak Köpeği Eğitim Merkezi

 

 Köpek eğitim merkezi ve köpek pansiyonu sayesinde köpekleri zorlamadan eğitim vermek, şehir dışına çıkan ya da kısa süreliğine işleri bulunan sahiplerin köpeklerini emanet ettiği bu merkezler, hayvanlar için tasarlanmış en harika noktalardır. Sokak köpeği eğitim merkezi ile de sokak köpeklerine sıcak bir yuva sağlanırken onların ehlileştirilmesi, sakinleştirilmesi konusunda da sahiplerine yardımcı olunur.

Sokakta veya barınaklarda gördüğünüz köpeği sahiplendiniz ve eğitmek istiyorsunuz. Dış doğada doğmuş hatta oraya alışmış bir köpeğin eğitiminin sizi oldukça zorlayacağını bilmeniz gerekir. Eğer eğitim için profesyonel firma arıyor iseniz sizlere ve köpeğinize son derece konforlu ve uygun fiyatlı eğitim sunan Hause of İstanbul ile evinize arkadaş olarak aldığınız köpeğinizi evcil bir dost olarak eğitilmesini sağlayabilirsiniz. İstanbul’ da hizmet veren sokak köpeği eğitim merkezi firması evcil hayvanlar konusunda olduğu gibi sokak köpekleri konusunda da deneyimlidir.