Konut ve villa inşaatına başlanan Çekmeköy Kışlası’nda ağaç katliamı

Konut ve villa inşaatına başlanan Çekmeköy Kışlası’nda ağaç katliamı
30 Temmuz 2022 09:45

Boşaltılan Çekmeköy Kışlası’nın arazisinde ağaç katliamı yaşandığı belirtildi. 1700 konut ve 141 villanın inşaatına başlanan arazide, 50 yıllık ağaçların kesilerek kütüğe dönüştürüldüğü ifade edildi.

 

 

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, boşaltılan askeri arazi bir süre önce Emlak Konut’a devredildi. Emlak Konut ise arazi için Çınarköy adı altında 1774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yer aldığı bir proje hazırladı. İnşaat projesi için yaklaşık üç ay önce askeri araziye giren iş makineleri askeriyeye ait yapılara yıkarak inşaat çalışmalarına başladı. Ancak büyük kısmı ormanlık olan arazide son günlerde ağaç katliamı yaşandığı ortaya çıktı. Kuzey Ormanlarının da başlangıcı olarak kabul edilen alanda metrelerce uzunluğundaki yüzlerce 40-50 yıllık ağaç kesildi ve kütüğe dönüştürüldü.

 
Daha önce ise arazide yaklaşık bin 500 ağaç işaretlenmişti. İddiaya göre dün işaretlenen ağaçların çok büyük bir bölümünün kesildi. Ağaç kesimini gizlemek için de kışla arazisini çevreleyen duvarların üzerine yaklaşık iki metre yüksekliğinde paravanlar yerleştirdi.

 

İnşaat işçileri konuştu: Vicdanımız rahat değil

 
BirGün’ün sorularını yanıtlayan inşaat işçileri “Vicdanımız rahat değil ancak ekmek parası için çalışmak zorundayız” dedi. Bir kamyon şoförü, son 4-5 günde büyük bir ağaç katliamının yaşandığını belirterek “Alanda kütük halinde duran ağaçlar kısa süre önce kesildi” diyor. Bir inşaat işçisi ise “İçimiz kan ağlıyor. Para için yapılıyor tüm bunlar” derken bir özel güvenlik görevlisi de “Bazı arkadaşlarımız vicdanı el vermediği için işi bıraktı” ifadelerini kullandı.