Koltuk yakıp, Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ettiler

Koltuk yakıp, Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ettiler
5 Eylül 2013 18:00

TOKAT’ta, Türk Eğitim- Sen üyesi bir grup, geçen hafta yapılan okul müdürlüğü sözlü mülakatında sendika ayrımı yapıldığını iddia ederek eylem yaptı. Grup üyeleri, protesto için getirdikleri koltuğu yaktı

Tokat’ta Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk Eğitim- Sen üyesi bir grup, geçtiğimiz hafta yapılan okul müdürlüğü sözlü mülakatında Eğitim Bir Sen üyelerine fazla puan verildiğini iddia ederek  protesto eylemi gerçekleştirdi. Üzerine, ‘Yandaş müdür koltuğu’ yazılı pankart koydukları koltuk getiren 20 kişlik grup haksızlık yapıldığını iddia etti. Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya yazılı sınava girip mülakata giren idareci adaylarından 90 üzeri puan verilen 32 adayının tamamının Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu söyleyerek, “Türk Eğitim Sen üyesi adayların tamamına yazılı sınavdan almış oldukları puanın çok altında sözlü puanı verilirken, yandaş ve yalaka sendika üyelerine tam tersine puanlar verilmiştir. Öyle ki, yazılı sınavdan 70 puan alarak en alt sınırdan sınavı kazanan sendika üyelerinden birisine 92.40, diğerine 92 sözlü puanı verilmiştir. Yine 71 yazılı sınav notu iki yalaka sen üyesi adayın birisine 91.65 diğerine 89.05 sözlü puanı verilerek öne geçirilmiştir” dedi. Başkan Akkaya, açıklamasının devamında İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve komisyon üyelerini istifaya davet etti.

KOLTUK YAKTILAR

Açıklamanın ardından grup üyeleri protesto için getirdikleri koltuğu yaktı. Bir süre yanan koltuk daha sonra grup üyeleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra dağıldı.