Kolonya ile cilt temizliğindeki sakıncalar

Kolonya ile cilt temizliğindeki sakıncalar
5 Haziran 2020 15:03

DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZ! Cenab-ı Allah, bir sağlık terörü olan COVİD-19 salgınından, bir an önce bizleri kurtarsın. Amin.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

” Hakikat insanlar için, ne kadar acı olsa da hakikatı söyleyin.” Hz. Muhammed (s.a.v.)
”Haksızlıklara baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar.” Hz. Ali (r.a.)
“Bir kimsenin kızgınlık zamanını görmeden, o kimseye itimat edilmemelidir.” Hz. Ömer (r.a.)

 

 

Kolonya sentetik ve basit bir kozmetik çeşididir. Dünyayı saran COVİD-19 salgını ile sözde salgından korunmak yerine, kolonya ile temizlik olmaz. Kolonya ile cildinizi temizlediğiniz zaman, cildiniz kızarıyor ve böylece cildiniz daha da çok mikrop kapıyor.

Ellerinizi temizlemek için, kolonya yerine yerine mutlaka su ve doğal sabunla temizleyin. Kolonya ile temizlik olmaz. Kolonya cildi kurutur, özellikle hassas ciltlerde terlemeyi engeller ve ciltte bakterilere karşı savunma mekanizmalarının hareketliliğini önler. Onun içindir ki, kolonya yerine su ve sabun kullanmayı tercih etmeliyiz. Su, bakterilerin miktarını azalttığı için kolonyadan daha etkilidir.

 

 

HATIRLATMA:

 
Kullanacağınız sabun markasının, mutlaka %100 Yerli ve (Milli sermaye tarafından üretilmiş olmalıdır.

Ayrıca sabun ve tüm temizlik malzeme markalarının hissedarı kimler ve hangi ülkenin firması olduğunu internetten araştırıp, dikkat etmeliyiz. Sabun markalarının etiketini okuyup ve ne kadar çok katkı maddesi olduğunu göreceksiniz.

Piyasada satılan sabun markalarının ismi Türk ismi olabilir ama, hissedarları kim ve kimler üretiyor sorusuna dikkat etmeliyiz.

Türkiye gündeminde ki, ekonomik ve sosyal durumları esas alarak, ekonomik milliyetçilik şarttır. Sağlığımızı ve ekonomik durumumuzu düşünüyorsak o zaman, %100 yerli (Milli) sermaye ürünlerini tercih etmeliyiz ki, Türk gençliğinin geleceğini teminat altına alalım.

Tuveletten çıktıktan ve sakal traşından sonra kolonya kullanmamaya özen gösteriniz. Kolonya bakterileri kökünden temizlemez. Türk temizlik geleneklerine son zamanlarda tuvaletten çıktıktan sonra elleri sabunla yıkamak yerine kolonya sanki daha etkiliymiş psikolojik olarak inanıyorlar. Bu psikolojik inanç son derece yalnıştır. Yalnış olan özentilere özenmemeliyiz.

Sözde kolonya’nın aromasına algılanarak kirli ellere sürüldüğünde, mikropların cilde misafir olarak girmesine sebep oluyor. Cilt kızarıyor ve ellerdeki mikroplar da böylece cilde yapışıyor.

Cildimizde yaralanma ve çizilme olduğu zaman, hemen kolonya kullanırız; kolonya dökülen yaradaki mikrobu öldürmez, tam tersine yarayı genişletip, iyileşme sürecini uzatır. Onun içindir ki, bu konuda çok dikkatli olmalıyız.

Türk Milleti olarak, sentetik kozmetik ve temizlik ürünlerini kullanmaya özenmemeliyiz.

Numan Aladağ, doğal temizlik ürünleriyle ilgili Rajasthan-Bikaner de, edindiği bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşıyor:

 
REÇETE: 1- Malzeme: 150 Gram toz zencefil, İki litre su, Bir litre farma (Bitkisel Gliserin, Bir litre taze sıkılmış limon suyu, İsteğinize göre 10-15 Mlg esans.

HAZIRLANIŞI: Kaynamakta olan iki litre suya 150 gram toz zencefili ilave edin, kısık ateş de 20 dakika kaynadıktan sonra indirin. Soğuduktan sonra dibe çöken tortudan ayırmak için bir şırınga ile zencefil suyunu alıp 5 litrelik bir kavanoza boşaltın, Gliserin ve limon suyunu ilave edin. Eğer varsa esansı da ilave edip kolonya şişelerine doldurunuz. Ve böylece doğal nemlendirici losyonunuz hazırdır.

KULLANILIŞI: Tuvaletten çıkıp ellerinizi yıkayıp kuruttuktan sonra bu doğal losyonu kullanın. Ayrıca erkeklerin sakal traşından sonra kullanması çok faydalıdır. Evden dışarı çıktığınız zaman da rahatlıkla kullanın. Cildinizi yumuşatır ve nemi muhafaza eder. Ayrıca koltuk altı için doğal bir çözümdür.
NOT: Hiçbir yan etkisi yoktur. Tamamen doğaldır.

Doğal sıvı sabun reçetesi:
REÇETE: 2- Malzeme: 200 Gramlık normal beyaz sabun, 1,5 litre su, 100 Mlg. farma (Bitkisel) Gliserin. İsteğe bağlı esans.
Hazırlanışı: Kalıp sabunu ince rende ile rendeleyip 1,5 litre suyun içine koyup 24 saat bekletip, 20 dakika kaynatın ve ocağı söndürün. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırıp sabunun iyice eriyip sıvı sabun kıvamına gelmesine dikkat edin. Mutlaka sabun erimelidir. Soğuduktan sonra sıvı sabun kıvamına getirmek için, kontrol edip su ilave edebilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA:
Her evde herkesin sabunu ayrı olmalıdır ki, bulaşıcı bakterilerden korunalım. Sağlığınız için lütfen özen gösterin.

Hacı Bektaş-ı Veli diyor ki: “Kendini temizlemeyen, başkasını temizlemez.”
Numan Aladağ diyor ki: “Kirlenmişleri su ile yıkayıp temizleriz, eğer su kirlenirse, kirlilik ne ile ve nasıl temizlenecek?”

COVİD-19 salgınının, Türk ekonomisine verdiği zararları, tarımda modernleşerek ekonomik açıklar kapatılabilir. Hastalıklar, taze sebze ve meyve tüketerek şifaya kavuşur. Türk Milleti, taze sebze ve meyve tükettiği zaman, daha sağlıklı olup hem ekonomi için, hem de işsizlik için önemli bir çözümdür.

COVİD-19 salgını, Suriyeliler ayrı bir baş belasıdır. Türk Milleti olarak, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için, sözde ucuz iş gücü diye çalıştırmamalıyız ki, ülkelerine dönsünler.

Suriye’liler, her türlü ahlaksızlık, hem temizlik, hem de anarşik-ekonomik terör oluşturma mayasıdır. Türk Milleti olarak bunun bilincinde olmalıyız ki, Türk gençliğinin geleceğini teminat altına alalım.

Suriyelileri çalıştırmak, sosyal güvenlik kurumunu iflasa sürüklemek ve vergi kaçakçılığını teşvik etmek demektir. Onun içindir ki, Suriyelileri şımartmamalıyız. Kendi ülkelerine dönmeleri için özen göstermeliyiz.

Zamanın Başbakanı mühendis Binali Yıldırım, bir konuşmasında, ”Gün dostu düşmanı tanıma günüdür.” ve “Lafla Millilik olmaz” Mühendis Binali’nin sözü, Milli bir sesleniştir. Herkesin mühendis Binali Yıldırım’ın bu deyişinden ders alması gerekir.

COVİD-19 için getirilen caydırıcı yasakların, her türlü işlerde de ve özellikle insanların günah-suç işlemesine engel olmak için de, aynı yasaklar getirilmelidir ki, Türk Milleti sağlık, huzur ve bereketli bir ortamda yaşasın.

Suriyelilerin temizliğe dikkat etmemeleri ve Türk Milletine, COVİD-19 kadar tehlikeli olup zarar vermektedirler. Anarşik-ekonomik terör ve her türlü ahlaksızlık tohumlarını yaymaları, stratejik önem taşımaktadır. Türk Milleti, neden Suriyelilerin yaptıkları her türlü olumsuzlukların bilincinde değil?

Suriyeliler, COVİD-19 kadar Türk Milletine bulaşıcı bir salgın olduğunu bilyormusunuz? Yaptıkları herşey ortadadır.

Alışkanlıklarımız, ilgilerimiz kişilik yapımızın temel öğelerinin belirtilerdir. Yaşantımızı şekillendiren tepkilerimizin, tümü, bunlarla bütünleşir.

Hatırlatma: Türkiye genelinde binlerce mağaza zinciri olan mağaza zincirlerinin, veliniymeti olan Türk Milletinin sağlığını düşünmeyerek, Allah korkusu ve vatan sevgisini ikinci planda tutup, para kazanmaya ilk sırada yer verip, domuz eti satışını yapan o mağazalara, çocuklarla girerken çok dikkat etmeliyiz!

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

Cenab-ı Allah, kalbinde Allah korkusu ve ruhunda Vatan sevgisi olan kulların, Vatana hizmet etmesini kendilerine nasip etsin. Büyük Türk Milletini, birlik ve beraberliklerden ayırmayan kullarından eylesin. Amin.

Kaynakça:
Hz. Muhammed ve hadis-i şerifler. Yazar: Abdulbaki Gölpınarlı Okat yayınevi Kasım 1964
Numan Aladağ’ın, Hindistan-Rajasthan-Bikaner eğitim notları.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun