Kolay atıştırmalık tarifleri daha lezzetli yapacak 5 ipucu

Kolay atıştırmalık tarifleri daha lezzetli yapacak 5 ipucu
22 Ocak 2023 18:34

Canınız bir şeyler yemek istediğinde imdadınıza koşan atıştırmalık tarifler hem tatlı hem de tuzlu seçeneklere sahiptir. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifleri yaparken ipuçlarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Özellikle servis önerilerine uymanız diğer yemek tarifleri ve atıştırmalığınızın lezzetini daha da artıracaktır. Habersiz gelen misafirlerinize ikram etmek ya da evde keyif yapmak için tercih edebileceğiniz atıştırmalıkları evdesefvar.arzum sitesinden evde olan malzemelerinizle yapabilirsiniz. Tariflerinizi daha lezzetli hale getirmek için işinize yarayacak ipuçlarından bazıları şunlardır:

1. Ölçülere Sadık Kalın

Atıştırmalık tarifler hazırlarken kullanacağınız malzeme sayısı klasik yemeklere göre daha azdır. Bu nedenle her bir malzeme türü ve miktarı daha önemli hale gelir. Eğer diyet atıştırmalık tarifler hazırlıyorsanız malzemenin içeriğine ve kullanım oranına ekstra dikkat etmeniz gerekir. Eğer tarifte her bir ölçünün bardak ve kaşık cinsinden olmasını istiyorsanız internette bulunan ölçü değişim tablolarına göz atabilirsiniz.

2. Tarifin Kaç Kişilik Olduğuna Bakın

Aniden gelen misafirleriniz için pratik ve sağlıklı atıştırmalık tarifler hazırlayacaksanız tarifin üst kısmında bulunan kişi sayısını dikkate almalısınız. Porsiyon hesabına göre başlayacağınız tarifleri dilerseniz malzemeleri iki katına çıkararak da yapabilirsiniz. Bu sayede 4 kişilik olan tarif 8 kişiye yetecek hale gelecektir.

3. Pişirme Süresine Uyun

Pratik atıştırmalık tarifler için pişirme ve hazırlama süreleri birbirinden farklı olacaktır. Malzeme ve porsiyon sayısının artması pişirme süresinin uzamasına yol açabilir. Atıştırmalıkların çoğunda hazırlama süresi kısadır. Tarifin lezzetini alabilmesi için pişme süresinin iyi ayarlanması gerekir. Evdesefvar arzum adresini ziyaret ettiğinizde her bir tarif için uygun sürelerin açıkça ifade edildiğini görebilirsiniz.

Resim1

4. Sağlıklı Malzemeler Tercih Edin

Yemek tarifleri yaparken her bir malzemenin en doğal olanını tercih edebilirsiniz. Özellikle içerisinde sebze ve meyve olan tarifleri daha lezzetli hale getirmek için mevsim ürünlerini seçip kullanabilirsiniz. Kış mevsiminde mandalina, portakal, elma gibi meyvelerden hazırlayacağınız atıştırmalık toplar daha sağlıklı olacaktır. Tüm besinleri mevsiminde yemeye özen gösterdiğinizde kilo kontrolü de sağlayabilirsiniz.

5. Damak Lezzetinize Uygun Tarifleri Seçin

İnternette sayısız ve gece atıştırmalık kolay tarifler vardır. Bu tariflerden bazıları günlük yaşamda sıklıkla tüketmediğiniz malzemelerden hazırlanıyor olabilir. Eğer farklı besinler tüketmekten hoşlanmıyorsanız daha genel lezzetlere yönelebilirsiniz. Arzumun yeni platformu olan evdesefvar.arzum platformu evinizdeki malzemelere ve damak tadınıza uyacak tariflere sahiptir. Bu tarifleri hazırlarken kullanacağınız doğrayıcı, karıştırıcı, elektrikli basınçlı pişirici gibi mutfak aletleri zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.