Kocaeli’nde ODTÜ’ye destek yürüyüşü

Kocaeli’nde ODTÜ’ye destek yürüyüşü
9 Eylül 2013 22:09

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinden geçecek yol nedeniyle çalışmalara karşı yapılan eylemler sırasında çıkan olaylar İzmit’te de protesto edildi.

Merkez Bankası önünden saat 19.00 sıralarında toplanan ve kendilerine Kocaeli Gezi İnsiyatifi gurubu olarak adlandıran “Diren ODTÜ Kocaeli seninle”, “Savaşa Hayır” ve “İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun” pankartları taşıyarak Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüdü. Gurup yürüyüş boyunca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Diren ODTÜ” şeklinde sloganlar attı. Ellerinden Türk ve Demokratik Sol Parti (DSP) bayrakları olan gurup adına açıklama yapan Emir Saltat, “Gezi parkında 4 ağaca sahip çıkmak isteyen yurttaşlarımıza adeta gözünü çıkarırcasına saldıran AKP diktasına hak ettiği tokatığı Türk ulusu atmıştır. Ancak akıllanmamışlar ki aynı kepazeliği, ODTÜ de bir kez daha denemektedir. Ey AKP diktası iyi dinle. Deniz, Yusuf, Hüseyinlerin diktiği ağaçları kesmeye sizin gücünüz yetmez. Unutmayın ODTÜ den geçecek tek yol devrimdir” diye konuştu.

Resmi bayramları direniş havasında kutlayacaklarını söyleyen Emir Saltat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AKP diktasının ülkemizde resmi bayramları yasaklamaya ve kısıtlamaya dönük çalışmaların ainat yaşasın Cumhuriyet. Bizler bundan böyle ulusumuz için anlamlı olan her kurtuluş gününü ve resmi bayramı adeta bir direniş havasında kutlamak üzere 30 Ağustos törenlerinde özellikle Atatürk anıtına çelenek koymak isteyenlere engel olunmasını protesto ediyoruz. Bundan 91 yıl önce 26 Ağustos’ta Kocatepe’den başlayan direniş diğer bir anlatımla büyük taarruz 9 Eylül de İzmir’de emperyalizmin denize dökülmesiyle son bulmuştur. İzmir’in kurtuluşu Türk ulusuna bir kez daha kutlu olsun” dedi.

Gurup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.