Kocaelili dağcılar, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Kaçkar’a tırmandı

Kocaelili dağcılar, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Kaçkar’a tırmandı
16 Ağustos 2013 12:25

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük İlçesi olan 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremin 14’üncü yıldönümünde, felakette hayatını kaybedenlerin anısına Kocaelili dağcılar, Kaçkar Dağlarına bir tırmanış gerçekleştirdi.

 

 

Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübünün ortaklaşa düzenlediği, Kaçkar ve Verçenik Dağı Tırmanışına 15 sporcu katıldı. Kocaeli Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Demir başkanlığında dağcılar ilk önce Rize Verçenik Yaylasında kamp kurdu. Kampın ardından 3 bin 711 metre yüksekliğindeki Verçenik Dağı’na tırmanış gerçekleştirildi. Dağcılar tırmanışı 15 saatte gerçekleştirdi.

 
12 SAATTE KAÇKAR’IN ZİRVESİNE ÇIKTILAR

 
Verçenik tırmanışının ardından Kocaelili dağcılar bu kez 3 bin 932 rakımlı Büyük Kaçkar Zirvesine çıkmak için harekete geçti. İlk etapta Çamlıhemşin’e bağlı Kavrun Yaylası’na geçen dağcılar, Kaçkar Büyük Buzulun dibinde bir gece kamp yaptı. Zorlu hava koşullarında sabah saat 04.00’de Kaçkar’ın zirvesine doğru yola çıkan dağcılar 12 saat sonunda Kaçkar sıra dağlarının en yüksek noktası olan Büyük Kaçkar Zirvesi’ne ulaşmayı başardı.
Yoğun sis altında geçen tırmanış sırasında dağcılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Kocaeli Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Demir, “İzmitli dağcılar olarak depremin 14’üncü yılı anısına bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Depremin unutulmaması ve ders alınması için yaptığımız tırmanma etkinliği bizim açımızdan hedefine ulaşmıştır. Allah bir daha bizlere o acı günleri yaşatmasın. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte bizlere destek olanlara ve tırmanışa katılan arkadaşlara teşekkür ederim” diye konuştu.