Kocaeli Gezi olaylarında tutuklanan iki kişi serbest bırakıldı

Kocaeli Gezi olaylarında tutuklanan iki kişi serbest bırakıldı
14 Ağustos 2013 15:07

Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde, geçen haziranda Gezi Parkı direnişine destek amacıyla düzenlenen gösteri sırasında AK Parti Mahalle Temsilciliği’ne taş atarak camlarını kıran, daha sonra Derince Merkez Camii’nin altında bulunan çay ocağına da zarar verdiği ileri sürülerek tutuklanan iki kişi, bugün görülen ilk duruşmanın ardından tahliye edildi.

 

Derince İlçesi’nde geçen 17 Haziran akşamı Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşte 2 grup arasında çıkan kavgada AK Parti Çınarlı Temsilciliği’nin camları kırılarak Çınarlı Camii’nin zemin katında bulunan çay ocağı da tahrip edilmişti. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 6 kişiden Halkevleri üyesi Vedat Gündüz ve Mesut Bulut, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kocaeli 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen dava öncesinde Bulut ve Gündüz’ün yakınları ve halkevleri üyeleri, Kocaeli Adliyesi önüne gelerek mahkemeden çıkacak sonucu bekledi. Çevik Kuvvet ekipleri adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öğlen saatlerinde mahkemeden sonuç çıktı ve iki şüpheli, ilk celsede serbest kaldı. İzmit C Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gündüz ve Bulut, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

 

11 22