Kızılay Edremit Şube başkanından ‘eğlence’ açıklaması: Oynamadık

Kızılay Edremit Şube başkanından ‘eğlence’ açıklaması: Oynamadık
28 Şubat 2023 11:26

Depremzedelerin barınma sorunu sürerken çadır ve konserve satışı nedeniyle tepki çeken Kızılay’ın Edremit Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesinin, depremden sonra bir mekanda eğlenirken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Edremit Şube Başkanı Himmet Bora, “Ne oynadık, ne zıpladık. Sadece yemek yedik” dedi.

 

 

Fotoğraf: halktv.com.tr

 

Kızılay’ın Kahramanmaraş depremi sonrası çadır ve gıda ürünlerini satmasına yönelik tepkiler sürerken, Edremit Şube Başkanı Himmet Bora ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet İnalkaç’ın bir mekanda eğlendikleri görüntüler ortaya çıktı.

11 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından Kızılay’ın depremin üçüncü gününde Ahbap’a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre çadır satışı kamuoyunda tartışılmaya devam ederken ortaya çıkan bir görüntüde, Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet İnalkaç’ın bir eğlence mekanında ocak başında eğlendikleri görülüyor.

Himmet Bora söz konusu fotoğraf karesine ilişkin yaptığı açıklamada, bir arkadaşının doğum günü nedeniyle toplandıklarını belirterek, “Bir davet geldi. İcabet ettik. Ne oynadık, ne zıpladık. Sadece yemek yedik” ifadelerini kullandı.