'Kızgın Boğa' yeniden ringe çıkıyor

'Kızgın Boğa' yeniden ringe çıkıyor
21 Haziran 2012 13:52

Jake LaMotta’nın hayatını konu alan Martin Scorsese başyapıtı ‘Kızgın Boğa’nın devam filmi çekiliyor. Yaşayan en büyük yönetmenlerden Martin Scorsese’nin başyapıtlarından ‘Kızgın Boğa’nın (Raging Bull) devam filminin çekimlerine bu hafta başlandı. Ancak, boksörün iki farklı dönemini konu alan yeni filmde Scorsese yer almıyor.

Yönetmenliğini Martin Guigui’nin üstlendiği, aynı zamanda senarist Rustam Branaman ile birlikte öyküsünü kaleme aldığı filmin çekimlerine bu hafta Los Angeles’ta başlandı. Genç oyuncu Mojean Aria LaMotta’nın gençliğini canlandırırken William Forsythe ise efsaneye keder ve ızdırap dolu son yıllarının anlatıldığı bölümde hayat verecek.

Scorsese’nin ‘Bronx Boğası’ Jake LaMotta’nın yaşam öyküsünü anlatan Oscar ödüllü filmi ‘Raging Bull’ sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. 1980 tarihli filmde boksöre hayat veren Robert DeNiro, bu filmdeki rolüyle Oscar kazanmıştı. 1949-1951 yılları arasında Orta Sıklet Dünya Şampiyonu ünvanını elinde bulunduran ‘Bronx Boğası’ lakaplı Jake LaMotta, 1951 yılında bu ünvanını Sugar Ray Robinson’a kaptırdı. Emekliliği boyunca pek çok bar işletmek, stand-up komedi gösterileri yapmak ve Paul Newman’ın The Hustler adlı 1961 tarihli filminde kısa bir rol almak gibi pek çok işe imza atan LaMotta, şu an 90 yaşında ve hala aktif bir hayat sürüyor.