Kız Oyuncakları Nelerdir?

Kız Oyuncakları Nelerdir?
21 Şubat 2021 22:24

Kız oyuncakları, kız çocuklarının ilgisini çekebileceği düşünülen oyuncaklardır. Özellikle model, aksesuar ve renk seçimi olarak kız çocuklarına hitap edeceği düşünülen oyuncaklar üretilir. Toplumsal olarak kız çocuklarına biçilen rollerden kaynaklı olarak genellikle kız çocukları oyuncakları ve oyun setleri bu düşünce etrafında üretilmeye başlar.

 

Kız oyuncakları modelleri ve renk seçimleri seçilirken, kız çocuğunun ilgisini çekebileceği oyuncaklar tercih edilir. Kız çocukları için oyuncak modelleri oluşturulurken, makyaj setleri, mutfak setleri, oyuncak ev aletleri, Barbie bebekler gibi oyuncaklar tercih edilir. Çocuğun kişisel gelişimi ve cinsiyeti için bu tür oyuncak seçimi yapılır. Kız oyuncakları tek tek satılabilir ya da set halinde de bulunabilir. Renk olarak ise kız çocuk oyuncakları için yaygın ve baskın olan renk tonu pembedir. Kız çocukları için üretilen oyuncaklarda genellikle pembe rengi tonları ya da pastel soft renkler tercih edilir. Bu renk tonları kız çocuklarının erkek çocuklarına kıyasla daha fazla ilgisini çeker. Bu da kız oyuncakları üretiminde kullanılması gereken ağırlıklı renk tonlarının belirlenmesine yardımcı olur.

 

Kız oyuncaklarında yaygın olarak üretilen ve satışı yapılan en popüler ürünlerden biri Barbie bebekleridir. Barbie bebekler, kullanışlı yapıları ve göz alıcı dış görünüşleriyle her kız çocuğunun hayalini kurduğu ve oynamak istediği bir oyuncaktır. Barbie bebekler, hem tekli olarak hem de farklı aksesuar çeşitliliği ile set halinde de tercih edilebilir. Özellikle bebek modellerinde, modellerin saçlarının olması ve kız çocuklarının saça olan ilgisi, bebek satışlarını özellikle de Barbie bebeklere olan talebi yükseltmiştir.  Farklı takı, kıyafet aksesuarları ile kız çocuklarının hayal gücünü kullanmaya sevk eder. Çeşitli kıyafetleri ile kombin oluşturma fikrini erken yaşlarda keşfeden çocuklar, zihinsel üretkenliğinin farkına vararak oyunlarına da zenginlik katar. Bu şekilde kız çocukları hem kaliteli vakit geçirme sürecini deneyimlemiş olur hem de kişisel gelişimlerini destekleyen aktivitelerde bulunmuş olur. Bebek oyuncaklar sayesinde kız çocukları oyun kurma becerilerini temellendirip geliştirirken, aynı zamanda sorumluluk sahibi bir birey olarak kişiliğini oluşturmaya başlar.