Kişiliğimiz itibarımızdır

Kişiliğimiz itibarımızdır
11 Temmuz 2016 09:20

Değerli dostum fikir ve mücadele insanı,Ankara siyasetinde Çankaya Belediyesi eski başkan yardımcısı olarak bizi temsilen yer alan Gazeteci-Yazar Yüksel Işık, soyadına yakışır tarzda Işıklar saçarak bizleri hem kitapları hem yazıları ile aydınlatmaya devam ediyor.

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 
Daha önce de İletişim Hayat Kurtarır, Lider Benim, Algıyı Yönetmek, Motivasyon Mucizesi kitapları yayınlanan Yüksel Işık, itibarı konu edinen “Kişiliğiniz İtibarınızdır” kitabı ile yeniden biz okurlarının karşısına çıktı.

 
Işık, Elma Yayınevi tarafından Bireysel ve toplumsal Gelişim Dizisinde basılan “Kişiliğiniz İtibarınızdır” kitabında, okura itibarın ne olduğunu, nasıl elde edildiğini ve korumak için neler yapılması gerektiğini anekdotlar, kıssalar ve öyküler eşliğinde anlatıyor.

 

 
Ön sözde beni kitabın içine çekildim.Her kitabı öyle, “şu işler şöyle kalsın kitabı bir solukta okuyayım” dediğim az olmuştur.Bu kitapta da öyle oldu.

 
Dostum Işık, kitabında şöyle diyor:

 
“İnsanlar, elbette yaptığımız işle, edindiğimiz pozisyonla ilgileniyorlar; dünya görüşümüzle ilgili pozisyon alıyorlar ama her durumda kişiliğimizden ve duruşumuzdan etkileniyorlar. Kişiliğimiz ve duruşumuz, muhataplarımız nezdinde itibarımızı da belirler. İtibar denilen şey, ‘toz pembe’ hayatların üstüne oturtulan bir aksesuar değildir. İnsan hayatında inişler, çıkışlar olur; badireler yaşanır ama kişiliğimizi, kimliğimizi, duruşumuzu rüzgârın yönüne göre değiştirmediğimiz sürece her zorluğun üstesinden gelebileceğimiz gibi itibar sahibi de oluruz. “Kişiliğiniz İtibarınızdır” Kitabı, bu tecrübelerin ışığında oluştu.”

 

 
“İtibar nedir?”, “İtibar nasıl oluşur?”, “İtibar nasıl korunur?”, “İtibar nasıl ölçülür?”, “İtibar nasıl yönetilir” ve “İtibarın faydaları nelerdir?” başlıklarını taşıyan ve altı bölümden oluşan kitabın her bir bölümü, bilimsel açıklamalarla desteklendiği gibi öykü ve anekdotlarla da destekleniyor.

 

 
Endüstriyel ürünlerde tüketiciyi koruma adına belli bir süre içinde “iade garantisi” vardır.Bunun nedeni sanayici ürettiği ürüne güvenir.Sevgili Yüksel Işık dostum bir ömür biriktirdiği birikimlerinden bir demet paylaştığı kitabının okuyucuda kabul göreceğine o kadar güvenmiş inanmış ki kitap iade garantili olarak yayımlanmasını istemiş.Fakat kim bu güzel eseri kütüphanesinden esirgesin ki.

 

 
Işık’ın “Kişiliğiniz İtibarınızdır” Kitabı, Elma Yayınevi’nin “İade Garantili” logosuyla basıldı. Kitabın arka kapağına konulan garanti notuna göre, “okur kitabı okuyup beğenilmediyse iade edip, ödediği ücreti yayınevinden geri alabilir.”

 

 
Yayınevi’nin “İade Garantili” logosunu önemsediğini belirten Işık, bu notun, yayınevinin titizliğinin bir işareti olduğunu belirtiyor.

 

 
İtibar gibi önemli bir konuyu irdeleyen kitabın “İade Garantili” gibi itibarlı bir çıkışının olmasının doğal olduğuna dikkat çeken Işık’a göre “İtibar, iğneyle kuyu kazar gibi uzun ve zahmetli bir sürecin sonucunda elde edilebilen bir sosyal sermayedir.”

 

 
Işık, itibarı şöyle tanımlıyor:

 

 
“Başkalarına güven vermek ve onlar tarafından güvenilir bulunmak, hepimiz için önem taşır. Kim sözünün senet kabul edilmesini, sözüne güvenilmesini istemez ki? İnsanların ağzından çıkan sözü senet haline getiren ya da kurumların gerçekleştirmek istedikleri icraatları gözü kapalı olarak onay veren ve onlara güvenilmesini sağlayan şey, itibardır.”

 

 
Pek çok örnek olay eşliğinde itibarı elde etmenin ve korumanın nasıl olacağına ilişkin bilgi ve öykülerin yer aldığı kitap, bu hafta Türkiye çapında büyük ve yaygın kitap evlerinde satışa sunulacak.

 

 
Haziran 2016 da 174 sayfa olarak,Elma yayınevinin 1.basımını yaptığı kitabın bedeli 17 TL.

 

 
Büyük bir zevkle okuduğum Yüksel Işık’ın son kitabına verdiği emekler ve bize aktarımlarından dolayı teşekkür ederken tüm kitap severlere “Kişiliğiniz İtibarınızdır” ı tavsiye ediyorum.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu