'Kışanak ve Demirtaş İmralı'ya gitmeli'

'Kışanak ve Demirtaş İmralı'ya gitmeli'
10 Şubat 2013 14:53

BDP Batman Merkez İlçe konrgesinde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile Yardımcısı Gültan Kışanak’ın İmralı’ya gitmesi gerektiğini savunarak, “Eş başkanlarımız her yere gitmeye yetkilidir” dedi.
 
BDP’nin Batman merkez ilçe olağanüstü kongresinde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak’a, İmralı yasağının getirilemeyeceğini söyledi.

Bağlar Mahallesi’ndeki ‘Gala Düğün Salonu’nda yapılan kongreye, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, PM üyeleri Ayhan Karabulut ve Nezir Gülcan, İl Başkanı Serdar Atalay İl Başkan Yardımcısı Rahşan Çarboğa, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, BDP’li bazı belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.


 
Milletvekili Akat, tutuklamalar nedeniyle kağıt üzerinde ilçe teşkilatında bir yöneticileri kaldığı için zorunlu olarak olağanüstü kongreye gittiklerini belirtti.


 
Kongrede Kürtçe yaptığı konuşmasında son süreci de değerlendiren Akat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son söylemlerinin halk arasında kabul görmediğini öne sürerken şöyle dedi:
 
“Parlamentodaki 4 partiden 1’i biziz. Kürt sorunun çözümü için oradayız. Politikamız nettir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İmralı ile ilgili son söylemlerini, bu toplum kabul eder mi hiç?
 
Başbakan Erdoğan, ‘Oraya gidecek heyeti biz belirleriz’ diyor. Bu olmaz. İmralı’ya kimin gideceğine bu halk karar verir. Türkiye genelinde parti bloğu olarak örgütlüyüz. Siyasi iktidar bunu görmezden gelemez. Eş genel başkanlarımıza, ‘İmralı’ya gitme’ yasağı konulamaz. Herkes verdiği mesajlara da dikkat etmeli. Bu süreçte az konuşup çok şeyler yapılmalı.”