Kırıkkale’de mühimmat deposunda patlama

Kırıkkale’de mühimmat deposunda patlama
20 Ağustos 2013 21:48

 

01:40

Kırıkkale’nin Hasandede Beldesi’ndeki mühimmat deposundaki patlamanın ardından başlayan orman yangınına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Yangının yayılma ihtimaline karşı bölgede bazı evlerin boşaltıldığı öğrenildi. Müdahale sırasında dumandan etkilenen 3 itfaiyeciye sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan haber alınamayan 5 kişiyle irtibat sağlandı. Güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

 

Kırıkkale’nin Hasandede Beldesi’ndeki mühimmat deposundaki patlamadan sonra başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Alevlere MKE, Kırıkkale ve Ankara’dan giden itfaiye ekipleri müdahale etti. Gece olması nedeniyle havadan söndürme çalışmaları yapılamıyor. Büyüyerek geniş bir alana yayılan alevler nedeniyle Ankara-Kayseri Karayolu ulaşıma kapatıldı.

İtfaiye ekipleri, alevlerin diğer depolara sıçramaması için yoğun çaba harcıyor. Ekipler, alevlerin diğer depolara sırayetini önlemek için önlemlerini aldı. Arama kurtarma ekipleri de patlamanın olduğu mühimmat deposuna girmeye çalışıyor.