Kireçlenmeye çözüm reçeteleri!

Kireçlenmeye çözüm reçeteleri!
2 Ekim 2017 09:18

DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZ! Yıl 2006 Libya-Misratah şehri: Misratah valisi Mütah Kyabeyi ziyaret etmeye gittim.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Müftah bey, Tarım ve gençlik spor bakanlıklarını yapmış Çerkez kökenli bir Türk’tür. makamında ki ziyarettten sonra beni bir köye gönderdi ve o köy narenciye ve zeytincilik ile geçiniyorlardı. Burada Türk asıllı, Ömer muhammed Timur isimli çiftçiye beni yönlendirdi ve üç gün beni misafir etti. Timur soydaşımız, 72 yaşındaydı ve yaklaşık 1600 dönüm narenciye ve zeytin bahçeleri vardı. Akşam yemeğini yerken 70 yaşlarında bir erkek geldi ve dedi Hacı Ömer, benim dizlerimde kireçlenme var ve çok ağrıyor., buna bir çare bul. Ömer Muhammed, dedi sana reçete verecem ama uygulayacaksın. Hasta, mutlaka ki dediğini yapacağım Hacı Ömer. Hastanın eline bir kağıt ile kalem vererek yaz dediklerimi.

 

 

REÇETE 1-

 

 

Malzeme: 15 Gram karbonat, 20 adet siyah veya yeşik zeytin çekirdeği, 40 gram taze zencefil, Yarım litre içme suyu.

Hazırlanışı: Zeytin çekirdekleri iyice dövülerek ezilecek, Taze zencefil soyulup kaynamakta olan suya zeytin çekirdekleri ile birlikte 20 dakika kısık ateşte kaynatılıp ocaktan indirirken karbonat ilave edilip ikiye bölünüp, sabah akşam aç karnına içilecek.

Kullanım süresi: Bu işlem 15 gün devam edilip, 8 gün ara verildikten sonra ikinci seansa başlanacak. 4 seansa tamamlanacak ve son seanstan 20 gün sonra doktara gidip kireçlenme ile ilgili tahlilleri yaptırıp çıkan sonuçlara göre ve dizlerinizde ki gelişmeler, reçetenin etkisini gösterir.

 

 

REÇETE 2-

 

 

Malzeme: 40 gram kurumuş veya 100 gram yaş çilek kökü, 40 gram taze zencefil, 5 adet Avokado yaprağı, 6 su bardağı içme suyu.

Hazırlanışı: Kaynamakta olan suya, yıkanmış ve ufak doğranmış çilek kökleri ile beraber yıkanmış ve el ile parçalanmış Avokado yaprakları, 40 gram taze zencefil soyularak ezilip 20 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ağzı iyice kapatılıp 30 dakika demlendirip yemeklerden önce her seferinde 100 mlg (Bir çay bardağı) içilir. Bu reçeteyi 10 gün yaptıktan sonra 7 gün ara verip, ikinci seansa devam edilir, 10 gün sonra doktora gidip gerekli tahlileri yaptırınız ve çıkan sonuçlara göre hareket ediniz.

NOT: Reçetelerin etkisi, insan tabiatına göre değişir. Ayrıca bu reçeteler ağrı kesici değildir ki, 2-3 saat içerisinde ağrıyı kesip etkisini göstersin. Bu reçeteler, tedavi amaçlıdır.

 

 

REÇETE: 3- Narenciye balı’nın faydaları: Narenciye balı kan dolaşımını hızlandırır ve kalp sağlığı için önemli bir etkiye sahiptir. Balın birleşiminde ki, doğal glikozun kalp kaslarını kuvvetlendirir ve kalp kaslarının metobolizma işlevini düzenlediğini ve ayrıca kalp damarlarının açılmasına ve kan dolaşımının düzenli olmasına çok faydalı olduğunu belirten soydaşımız Hacı Ömer Muhammed, her gün sabah aç karnına bir yemek kaşığı bal yiyenlerin kalbi çok sağlıklı olduğunu söyledi. Narenciye balı’nın, doğal bir cilt bakım ürünü olduğunu da söyledi. Her gün narenciye balı ile yüzünüze parmak ucu ile krem gibi uygulayıp, 40-50 dakika sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkadığınızda yüzünüz pırıl pırıl olup en pahalı kremlerin etkisinden kat kat üstündür.

 

 

NOT: Reçetelerdeki, bilgiler, Ömer Muhammed soydaşımızın, atalarından kendisine miras kalan pratik sağlık bilgileri, 4 nesildir devam ettiklerini söyledi. Her üç reçete de atalarımızın, meyveciliğe önem verdiği için ve yetiştirdiği meyveleri tükettiklerinde nasıl faydası olduğunu kontrol ederek bu reçeteler ortaya çıkmıştır ifadesini kullandı.

 

 

Bana dedi sevgili Numan, Libya da meyve bahçeleri görürsen mutlaka orada Türk’ler vardır. Çünkü Türk Milleti, ağaca çok önem verir. Ağaç yalnız meyve ve odunu için yetiştirilmez. Ağaç, Türk tarihinde ve geleneklerinde aynı zamanda, bir savunma (Silah) gerecidir. Ağaç olan yerde düşman hedefine varamaz. Ömer Nuhammed’in deyişleri ile gerçekten ruhunda halen Türklük inançları olduğunu söyledikleri ve yaptıkları ile belgelemektedir.

 

 

Soydaşımız Hacı Muhammed Timur, hastalıkların tedavisi için bakın ne diyor:

İnançlı insanlar hastalıklara karşı sabırlı olup, iradesini güçlendirerek daha hızlı iyileşme imkanını yakalıyorlar.

 

 

Allah’a inanan ve maneviyatı güçlü insanlar hastalıklardan dolayı acıları daha az hissetmekte rahatsızlıkları ile yaşamaya çabuk adapte olmaktadırlar. Bu sabır işi de hastalıkların iyileşmesinde önemli bir etkidir.

 

 

Reçeteler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

 

 

Cümle Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Anıt mezarları Libya da olan, başta Turgut Reis ve Libya eski Başbakanı 1974 yılında Tükiye’ye enbüyük yardımı yapan, Muhammed el Maguş olmak üzere, tüm şehit Türkleri, Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun