Kireçlenme tedavisi için ilahi hikmetler!

Kireçlenme tedavisi için ilahi hikmetler!
12 Ocak 2017 13:31

Değerli okuyucular, ”Aziz ve Celil olan Allah, dermanını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır. Onu bilen bilir, bilmeyen bilmez.” (Hadis-i şerif)

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendiriniz.” (Hz. Muhammed s.a.v.)

 

 

Sağlığımızı koruyarak mutlu olabilmemiz için, bir rahatsızlık halinde şifa çarelerini aramak dini vecibedir, tedbir takdire engel değildir. Türk İslam geleneklerinde sağlığı korumak için ilk önce irademizi güçlendirmeliyiz.

 

 

 

Yıl 2006 Ocak Tripoli- Libya: Tripoli de, tesadüfen tanıştığım Ahsen Aziz Mansur, az Türkçe konuşarak,

 

 

Biz de Türk asıllıyız. Büyük dedem Finike’den Libya’ya gelmiş dedi. Şifalı bitkilerden söz açıldı ve dedi kıymetli soydaşım! Kireçlenme ile ilgili sana tarifler (Formül) vereyim, bu formüller, atalarımdan miras kaldı. Dedim çok isabetli olur vereceğin formülleri, Allah nasip ederse Büyük Türk Milleti ile paylaşırım.

 

 

Ahsen Aziz’in Kireçlenme reçetesi:

 
Malzeme:1- Üç (3) su bardağı içme suyu. 2- Karbonat 15 – 20 gram, 3- 30-35 Adet yeşil Zeytin çekirdeği
Hazırlanışı: Zeytin çekirdekleri iyice dövülerek, karbonat ve su ile karıştırıldıktan sonra kullanıma hazırdır.

 

 

Kullanılışı: Sabah kahvaltısından 40 dakika sonra, hazırladığınız karışımı bir kaseye koyarak, kaşıkla yiyebilirsiniz.

 
NOT: Bu reçeteyi 15 gün kullanıp, 15 gün ara verip tekrar kulanılmalıdır. Toplam Altı ay devam edilecektir. Düzenli kullanılmalıdır ki, faydasını göresiniz. Ayrıca kilosu fazla olanlar, miktarını arttırabilir.

 

 

2- Malzeme: 1- Bir kilo soğan,. 2- Yüz gram taze Zencefil. 3- Kırk gram toz zerdeçal. 4- Yedi su bardağı su.

 
Hazırlanışı: Soğan ve taze Zencefil soyulup mutfak robotundan çekilerek cam kavanozlara koyarak 24 saat dinlendirdikten sonra kullanılmaya başlanır.

 
Kullanılışı: Yemeklerden 30-40 dakika önce, 60-70 arası kilolu olanlar bir çay bardağı, 70-90 arası olanlar bir su bardağı içmelidir. 45 Gün kullanıp on gün ara verildikten sonra ikinci 45 gün seansına başlanır. Nasıl şifa gördüğünüze hayret edeceksiniz. Çünkü çok etkili bir reçetedir.

 

 

Kireçlenme ve iltihap tedavisi için Avokado: Avokado ve soya yağı ile yapılan osteoartrit (Eklemde kemiklerin yüzeyinde oluşan inflamatuar lezyonlarla karekterize artrit) yavaş ilerlediği söylenen bitkisel bir maddedir. Vücuttaki iltihaplayıcı kimyasalların üretimini yavaşlatır ve böylece eklemlerdeki kıkırdağın parçalanmasını da yavaşlatır. Ayrıca yeni kıkırdak hücresi büyümesine neden olduğu Avokado’nun içerdiği vitamin ve besin değerleri bu etkinlikleri (Şifa)’yı ortaya koyuyor.

 

 

Kireçlenme tedavisinde takviye olarak, Avokado sezonunda, her sabah kahvaltıda, iyice olgunlaşmış bir adet Avokado yemeyi ihmal etmeyelim. Bu meyve’nin diğer yararları: Kolestrolünüzü düzenler, prostatlı kanser hücrelerine girince, hücre gelişimini yüze 55 -65’e kadar engeller, koli basili yok eder. Ayrıca kalp sorunu olanlar, rahatlıkla Avokado tüketebilirler. Avokado sezonunu iyi değerlendirip tüketenler, diş eti iltihabı sorunu ile karşılaşmazlar. Sedef sorunu olanlar, Avokado kabuğunun iç kısmını sedefli bölgelere sürülür ve kahvaltı da hem çorba olarak ve hem de bal ile yemek de faydalıdır. Avokado çekirdekleri, etli kısmından daha faydalıdır. Çekirdeği temiz bir bez ile sarıp çekiç veya taş ile iyice ezdikten sonra kaynamakta olan iki su bardağı suya katıp kısık ateşte 15 dakika kaynatılıp içilir. %70 Antioksidan etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bulunmaz bir veliniymettir.

 

 

 

Avokadoyu süt ve bal ile blender de çırpıp sabah kahvaltısında herkes için, özellikle çocuklar için çok faydalı bir içecek olur. Süt yerine taze sıkılmış mevsimsel meyve suları da kullanabilirsiniz.

 
NOT: Reçeteler ile ilgili soru ve önerilerinizi, sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

 

 

Kireçlenmenin iyileşmesi için, önce sabır gerekir. Bu formül tedavi edicidir, ağrı kesici değildir ki, iki saatte ağrıyı durdursun.

Bu bilgiler, destek içindir. Vicdan muhasebesi ahlakına sahip, aile doktorunuza danışarak kullanmanız daha faydalı olur.

Vatan Şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

ÖZDEYİŞLER:

 

 
1-Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur. (Hz. Ali r.a.)
2- Sağlık ve yaşam, önemli derecede bir kimya olayı olduğunun bilincinde miyiz? (Prof. Dr. Kimya Yük. Müh. Abdullah Çoban)
3 Mutluluk, sağlığımızın beyin kimyasıdır. (Prof. Dr. Kimya Yük. Müh. Abdullah Çoban)
4- Şifayı bulabilmek için, ibadet duygusu ile yapılmalıdır ki, Cenab-ı Allah şifayı versin. (Numan Aladağ)
5- Tıbbın amacı, hastaya sadakat ve samimiyetle ilgi gösterip yaşamı uzatmaktır. Tıbbın ülküsü ise hekime olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır. (Numan Aladağ)
6- İlaçlar sayesinde sürdürülen yaşam, yaşamların en korkuncudur. -Carl Linnaeus (1707-1778)
7- Ağrıyı ve hastalığı kontrol altına almanın ve bunlardan kurtulmanın yolu vücudu daha iyi tanımaktan geçer. (William Horvey, M.D.)
8- Fiziksel yapının, insanların davranışları ve kişiliğiy ile hiç bir ilgisi olmadığı yaygın inancı tamamen yanlıştır. Bedenimiz karekterimizin anahtarıdır. (Ernest. A. Hooton, Ph. D.)

 

Hadis-i Şerifler Kaynakçası: Erzurumlu Hafız Abdullah Aldır)

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun