Kimimben TİC. AŞ.’nin has SSK’lı elemanıyım!

Kimimben TİC. AŞ.’nin has SSK’lı elemanıyım!
4 Nisan 2014 14:20

Küçüklüğümden beri kimimben tic. aş. ‘nin has ve has SSK‘lı elemanıyım.

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Bu firmayı hiç duymadım diyenler ben anlatınca hatırlayacaklar, herkes en az bir kere en çok da ömür boyu mutlaka bu iş yerine gelirler, çalışırlar ya da en kötü cv’sini yollayıp sonra da dönüş olmayınca vaz geçerler…

 

Kimimben firmasında kim niye çalışmak ister? Eğer şanslı iseniz küçük yaşlar değilseniz büyük yaşlarda çalışmak istersiniz bu firmada…

 

Dünyanın, ruhunuzun ve etrafınızda olan olayların bir anlamı olduğunu veya bu insan dediğimiz mekanizmanın ne işe yaradığını az buçuk merak ediyorsanız araştırma yapar ve eninde sonunda bu firma ile karşılaşırsınız. Çünkü kimimben firması bu soruların cevabını verebilecek en başarılı firmadır! Baş vurup kabul edilen herkes ama herkes önce staj yapar en sonunda da (zordur ama imkansız değildir) müdürlüğe hatta yöneticiliğe kadar yükselir.

 

Çünkü kimimben firmasında soruların cevabını almak, yükselmek ve maaş almak bayağı zorlayıcı bir süreçtir. Ama biliyorsunuz azimle sıçan taşı deler!

 

Bu süreç çok çok çok çalışmak ve pes etmemek gibi yetenekler ister ha birde inanç-sızlık denilen bir arkadaş vardır. Siz bu firmaya girdiniz mi, sürekli sizi rahatsız eder. Hatta “olm/kızım sen delimisin ne işin var burda bak çok daha iyi yerler var” diyecek kadar arsız ve yüzsüzdür, seni istifa ettirene kadar uğraşır ve tepene çöker. Size tavsiyem o siyah giyimli arkadaştan uzak durun. Ama sakın da küçümsemeyin çünkü sizi bezdirene kadar görevini en iyi şekilde yapar! sürekli ona gülün he he deyin ama asla onun dediğini yapmayın! O sizi istifa ettirince prim alır çünkü :)

 

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim defalarca ama defalarca istifa ettim ama dönüp dolaşıp tilki dükkanına geri döndüm sağ olsunlar yönetim kurulu ve büyük patron beni severde her defasında affedip geri işe alır ama tek şartı vardır oda “sıfırdan/stajdan” başlamak.

 

Napalım kader bu en azından işe alındık bari diyip devam ederim.

 

Ama yine de bu kadar alttan başlayan bir eleman için bile, çok önemli görevler verirler.

 

Örneğin; Affetme dosyasını her gün baştan sona okuyup yöneticiye rapor etmek, empati notlarını sürekli bilgisayara kayıt girmek, yüzleşme organizasyonu için arkadaşlar ile etkinlik hazırlamak. Haaa birde ego denen bir virüs var her gün bilgisayarlara musallat olur bazen bütün çalıştıklarınızı bir saniyede siler oturup tekrar yaparsınız ve bütün günün çalışması boşa gider! Bazen virüs ön koruman vardır sabahtan kurmuşsundur o zaman virüs giremez.

 

Peki diceksiniz ki madem anti virüs programı var neden sürekli kurmuyorsun e be cahil, öyle kolay değil çünkü. Anti virüs çok pahalı ve ender bulunan bir şey, her an bulunan bir şey olmuyor :)buldukçada kaçırmıyoruz …

 

Bazı iş arkadaşlarım bana iş yerimi sorarlar, “ya Dolly nasıl bir yer bu kimimben firması? Bende cv mi yollasam alırlar mı? Bana da referans olur musun?”

 

Ben her defasında referans olurum ama ne yazık ki, bazıları daha ilk bilgisayarda dökümanlar silindiği zaman istifa ederler ya da cv’lerini yollarım iş görüşmesine bile gelmezler , hatta bazı çakallar staj yapmadan direk üst kademeye atlamanın yollarını ararlar.

 

Ama nafile, bu öyle bir şirket ki burda yaşın, dinin, dilin, ırkın, cinsiyetin her ne olursa olsun TORPİL GEÇMEZ! Fakat ben bir türlü anlatamadım bazılarına neyse onlarda zaten başka firmalarda mutlular herhaldeki anlamıyorlar…

 

Birde senelerdir burada olan ve her başım sıkışınca bana destek olan müdürlerim var, asla başarısız olmana izin vermezler.

 

Hatta bir gün müdümüle kavga edip “ben başarısızım işte pes ediyorum” dedğimde! Müdürüm elimden tutup bana hayatımda unutamayacağım bir hediye verdi! “YÜRÜYEN VE KONUŞAN AYNA”evet yanlış okumadınız !

 

Ve bana dediki “bu aynadaki eleman var ya işte o senin bu şirketteki tek RAKİBİN olacak, başarını da başarısızlığını da buna göre belirleyeceksin! Onu her geçtiğinde şirketimiz sana prim verecek” Ben tabi bir hevesle aldım aynayı bundan kolay ne var ki dedim!

 

Ama zamanla ne göreyim, anammm ne huysuz ne aksi ne ne zor! İyi hoşda müdürüm dedim “bu aynadaki firmanın en zorlu rakibiymiş, ben nasıl geçerim onu offff offf desene hiç prim alamayacağım”

 

Müdürüm azarladı beni “zor olacak ama geçeceksin, pes etmek yok, bak görmüyor musun sen böyle dedikçe iş arkadaşların etkileniyor onlara kötü örnek oluyorsun” dedi. Utandım sustum ve masama oturup sessizce düşündüm.

 

Vallahi en çok bu aynadaki elemanla papaz oldum, en çok onla didiştim hatta zaman oldu kürekle kafasına vurasım geldi ama inanın en çok da onu sevdim :) Bana o kadar çok şey öğretti ki … (öğretmeye de devam ediyor)

 

unnamed

 

Bizim oralara yolunuz düşerse sakın bana uğramadan geçmeyin, vallahi bozulurum.

 

Gelinde size şöyleee bol şerbetli acı bir kahve yapayım…

 

Hatta size en yakın iş arkadaşım olan yürüyen ve konuyan aynayı tanıştırayım, eminim sizde çok seveceksiniz :)

 

Haydi öptüm sizleri

 

İmza

 

kimimben tic. aş. kadrolu elemanı

 

 

Screen-shot-2013-11-13-at-11.31.23-PM7

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!