Kılıçdaroğlu’nun eli güçlendi!

Kılıçdaroğlu’nun eli güçlendi!
25 Eylül 2022 06:05

Partisine mesaj veren Kılıçdaroğlu, “Gerçekten benimle misiniz?” diye sordu. Parti kurmayları ve belediye başkanlarından CHP Lideri’ne destek yağarken Kılıçdaroğlu’nun çıkışı adaylık için elini güçlendirdi.

 

 

Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

 

 

Birgün’den Sercan Meriç’in haberine göre CHP TBMM Grubu’nun İzmir’de düzenlediği 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Partisine yönelik mesaj veren CHP Lideri, “Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz?” dedi. Kılıçdaroğlu, “Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı kısa sürede ‘Yanındayım’ etiketiyle sosyal medyada gündem oldu. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar sürerken adaylık için ismi geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Kılıçdaroğlu’na destek twitleri atması dikkat çekti. İlk twiti atan İmamoğlu, “Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Mansur Yavaş ise “Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de paylaşımda bulunarak “Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız’ın yanındayım” ifadelerini kullandı. CHP’nin kurmayları ve diğer belediye başkanları da sosyal medyadan Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

 

 

HERKESİN NETLEŞMESİ KONUSUNDA BİR ÇAĞRI

 

 

Kılıçdaroğlu’nun çıkışını BirGün TV’ye değerlendiren Aksoy Araştırma’nın kurucusu ve SODEV Başkanı Ertan Aksoy, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun çağrısı daha çok kendi kurmaylarına yapılan bir çağrı. ‘Artık bu süreci yeterince tartıştık, netleşelim’ çağrısı” dedi. CHP’nin disiplin sahibi olan ancak içinde farklı tartışmaların da zemin bulduğu bir siyasi parti olduğunu söyleyen Aksoy, “Kılıçdaroğlu artık herkesin kararında netleşmesi gerektiğine yönelik bir çağrı yapıyor. Yani bir karar verilmesi gerektiği yönünde bir çağrı var. Bu çağrıya önemli destek geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanlarının destek açıklamaları, parti kurmaylarının açıklamaları önemli” diye konuştu.

 

 

HERKESİN MOTİVASYONU AKP-MHP’NİN GİTMESİ

 

 

“Destek açıklamalarına bakarsak Kılıçdaroğlu’nun sadece aday olma ihtimalini değil, aday olması halinde seçmen desteğini de artıracağına inanıyorum” diyen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçmen kitlesi içinde X, Y, Z ismi olursa oy vereceğini veya şu ideolojiyi temsilen bir adayın olması halinde oy vereceğini belirten farklı gruplar elbette var. Şimdi mesela Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun üçünün de yakalayabildiği farklı seçmen grupları karşımıza çıkıyor. Buradaki asıl mesele şu üç adaydan hangisi olursa olsun diğer ikisinin itibar sermayesi aslında o adayın da itibar sermayesine dönüşmüş olacak. Burada temel motivasyon AKP-MHP iktidarına karşı CHP’nin kadroları ve seçmeni kadar diğer muhalefet partilerinin de çalışacağını düşünüyorum. Dolayısıyla herkes için bu bir bir ihtiyaç. Ve herkes bu ihtiyaç sonucunda bir araya geldi. Bu ihtiyaç azalmadığı gibi artıyor. Dolayısıyla masadan kim çıkarsa çıksın onun etrafında bir kenetlenme olacaktır.”

 

203 MİLYAR DOLAR NEREDE?

 

 

İzmir’deki konuşmasında Elazığ’daki kendisini hedef alan afişlere değinen Kılıçdaroğlu, “Bir insan karalamaya, insanları tahrik etmeye kalkarsa artık ‘Ben ülkeyi yönetemiyorum’ noktasına gelmiş demektir. Bugün Türkiye’nin yönetilmediğini gayet iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı. ‘128 milyar dolar nerede?’ afişleri ile geniş kitlelerin dikkatini çektiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “128 milyar dolar buharlaştı ama yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi?” dedi Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum. Bu çaldığınız küçük yatırımcıların paralarıdır. Bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim, yazın bir yere” diye konuştu. Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) uyaran Kılıçdaroğlu, “Sermaye Piyasası Kurulu aklını başına alsın ve görevini yapsın” ifadelerini kullandı.

 

ABD’DE SANDERS İLE GÖRÜŞECEK

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı temaslarda bulunmak için ABD’nin başkenti Washington’a gidiyor. Herhangi bir devlet yetkilisiyle görüşmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu senatör Bernie Sanders ve öğrencilerle buluşacak. Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında yapacağı ziyarette herhangi bir devlet yetkilisiyle ve bakanla görüşmeyeceğini, “Daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler ve bu uğurda mücadele veren isimlerle buluşacağını” söyledi.