‘Kılıçdaroğlu’nun dışında bir isim sürpriz olacak hale geldi’

‘Kılıçdaroğlu’nun dışında bir isim sürpriz olacak hale geldi’
9 Haziran 2022 08:20

Kılıçdaroğlu Meclis’teki o sözlerinin ardından bugün adaylık olasılığı en çok dile getirilen lidere dönüştü. Ancak hem partisinin hem de iş birliğine gidilen diğer 5 muhalefet partisinin buna ikna olması gerekiyor. Kılıçdaroğlu’na kişiliği, tecrübesi, dürüstlüğü, nezaketi, harcadığı emek açısından büyük saygı duyan diğer partilerin yöneticileri, sözlerinin devamında “ama” diyor.

 

 

Nergis Demirkaya/ Gazete Duvar

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili bir milletvekilinin, “Aday ol, aday olabilecek misin?” sözlerine, “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi” yanıtını vermesinin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçti.

Aralık 2020 tarihinde cumhurbaşkanı adayları arasında adı konuşulmayan, anketlerde ismi dahi sorulmayan Kılıçdaroğlu Meclis’teki o sözlerinin ardından bugün adaylık olasılığı en çok dile getirilen lidere dönüştü. Ancak hem partisinin hem de iş birliğine gidilen diğer 5 muhalefet partisinin buna ikna olması gerekiyor. Kılıçdaroğlu’na kişiliği, tecrübesi, dürüstlüğü, nezaketi, harcadığı emek açısından büyük saygı duyan diğer partilerin yöneticileri, sözlerinin devamında “ama” diyor.

 

 

İYİ PARTİLİLER TEMKİNLİ

 
Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecinde en belirleyici olması beklenen partilerden biri CHP’nin iki seçimdir iş birliği yaptığı İYİ Parti olacak gibi görünüyor. İYİ Parti’de konuştuğumuz 3 yönetici de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına temkinli yaklaşıyor.

Anketlerde cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dahi Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde olduğuna dikkat çeken bir yönetici, “Kimseyle alıp veremediğimiz yok. Biz kazanma odaklı bakıyoruz. Kılıçdaroğlu çok düzgün bir siyasetçi. Partimizde de herkes seviyor, saygı duyuyor. Anketlerden çıksın, o aday olsun. Yoksa düşmanımız değil ki Kemal Bey” diyor.

Ancak bir başka İYİ Partili yöneticinin beklentisi daha büyük, “Adayın tek başına anketlerde önde çıkması yetmez, rakibine 4-5 puan fark atması gerek ki seçim rahat sonuçlansın, sıkıntı yaşanmasın” şartını koyuyor. Aynı yönetici, “Cumhurbaşkanı adayı altılı masanın kazanacağından emin olduğu biri olur. Kemal Bey maksimum performansı gösteriyor. Gandi gitti, cengâver geldi. Görülür ki kazanacak, elbette olur. Kemal Bey bu ittifak sürecinde büyük işler başardı. Devleti biliyor, dürüst, ahlaklı. Bir cumhurbaşkanından daha ne beklerim. Ama kazanabilir mi sorusuna net yanıt ortaya koymak zorundayız. Bir macera aramayız” değerlendirmesini yapıyor.

Bir başka İYİ Partili yönetici de son gelişmeleri analiz edip “Kemal Bey’in dışında bir isim sürpriz olacak hale geldi” derken devamında “Ama kazanabilir mi?” sorusunu ekleyerek şüphesini dile getiriyor.