Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimi için hesabı ne?

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimi için hesabı ne?
6 Mayıs 2021 07:06

Korkusuz gazetesi yazarı Gürkan Hacır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kolları sıvadığını” söyledi.

 

 

Hacır bugünkü köşe yazısında AK Parti iktidarının son günlerde yaşanan birçok gelişme dolayısıyla şaşkın bir duruma düştüğünü söyledi. “Gün geçmiyor ki yeni bir skandalla sarsılmasınlar” diyen Hacır; Kürşat Ayvatoğlu, Ruhsar Pekcan, 128 milyar dolar, Kovid-19 aşıları ve salgın yasakları gibi gündemleri hatırlattı.

“2023’te kurulacak sandığı tahmin etmek zor değil… AK Parti’nin artık eski şaşalı günlerini yakalaması hayal. İşte tam bu nokta da muhalefet ne yapıyor? Gözler amiral gemisi CHP’ye çevrilmiş durumda. Ve de Kılıçdaroğlu’na… Kemal Bey ne yapacak?” diye soran Hacır, şunları yazdı:

Hemen belirteyim… Kemal Bey, cumhurbaşkanlığı adaylığı için kolları sıvamış durumda… 2 ayrı ekip kurmuş, tam kapasite çalışıyorlar. Bu 2 ekibin içerisinde 2 ayrı araştırmacı da var. Biri İbrahim Uslu… Diğeri Bekir Ağırdır… Kemal Bey ikisinden de sık sık kamuoyu değerlendirmeleri alıyor. Ama küçük bir not. Tedbirli hareket etmeyi seven Kılıçdaroğlu’nun bir üçüncü araştırma şirketi daha var. Onunla da bizzat görüşüyor. Bazı CHP seçmeninde adaylığına itiraz yükselse de Kılıçdaroğlu’nun kurmayları öyle düşünmüyorlar. Bu işin bir duygu işi değil matematik hesabı olduğunu söylüyorlar.

 

 

Gürkan Hacır, “Hesap şu” diyerek şunları aktardı:

 

 

Mevcut tabloda kimse ilk turda ipi göğüsleyemiyor. Tüm hesaplar ikinci tura kalacak. O zaman her parti, kendi adayıyla ilk tur yarışına girecek. Cumhur ittifakı, Tayyip Bey’i aday ilan etti zaten. CHP kendi adayını çıkartacak. İyi Parti kendi adayını… HDP ve hatta Saadet Partisi de kendi adaylarını… Siz ona Davutoğlu’nu ve Babacan’ı da ekleyin. Ve tatbiki Muharrem İnce’yi de… Çok adaylı bir muhalefet cephesi oluşacak.

Peki…Güzel… Gelelim kritik soruya… Bu muhalefet cephesinde en çok oyu kim alır? Doğal olarak CHP’nin adayı… Yani ilk tur bittiğinde… Tayyip Bey’in karşısına CHP’nin adayı çıkar… Ve muhalefetin tüm oyları otomatikman onda birleşir. Böylelikle Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı yürüyüşü de başlar…

Kemal Bey’in kurmayları işte bu hesabı yapıyorlar… Kılıçdaroğlu’nun en şanslı aday olduğunu değerlendiriyorlar. Pek de yanlış bir hesap sayılmaz… Ama bu hesaba Meral Hanım ne der? Onu zamanla göreceğiz. Ama Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i kırmamaya özen gösterdiğini biliyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da potansiyel bir aday olduğunu öne süren Hacır, “Bu hesaplar, İBB koridorlarında nasıl yankılanıyor? Onu da sonraki yazılara bırakalım…” notuyla yazısını sonlandırdı.