Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu, dünyanın en çok izlenen Twitter videosu oldu

Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu, dünyanın en çok izlenen Twitter videosu oldu
23 Nisan 2023 14:17

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” başlıklı videosu, 4 günde 29,2 milyon video oynatmasına ulaşarak dünya Twitter tarihinin en çok izlenen videosu oldu.

 

 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Twitter hesabından yayınladığı ‘Alevi’ başlıklı video,104 milyondan fazla görüntülendi.

4 günde 29,2 milyon video oynatmasına ulaşan video, dünya Twitter tarihinin en çok izlenen videosu oldu.

 

 

T24’ün haberine göre; siyasetin gündemine oturan video, ulaştığı 29,2 milyon video oynatması ile tüm zamanların en çok izlenen Lionel Messi’nin Dünya Kupası videosunu da geçerek dünyanın en çok izlenen Twitter videosu oldu.

Messi’nin söz konusu videosu 25,6 milyon video oynatmasına ulaşmıştı.

İktidarın hedef aldığı Kılıçdaroğlu, yayınladığı 3 dakikalık videoda, “Ben Aleviyim. Hak Muhammed, Ali inancı ile yetişmiş, samimi bir Müslümanım. Harama el uzatmam” sözleri ile genç seçmene sesleniyor ve kimliklerin değil, başarının, hayallerin konuşulması gerektiğini ifade ediyor.

 

Kılıçdaroğlu, video mesajında genç seçmene özetle şöyle sesleniyor:

 

 

“Kimliğimiz bizi biz yapan varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir.

Kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları konuşmayacağız, ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferinde benimle olacak mısın?

Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, ahlaklı olan, dürüst olan olur” diyecek misin? Gelin gençler bu eşiği hep birlikte aşalım.”