Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sonrası nasıl bir yol izleyecek?

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sonrası nasıl bir yol izleyecek?
10 Mart 2023 09:17

Kulislere göre, MHP lideri Bahçeli ile Kılıçdaroğlu’nun aday olması üzerine durum değerlendirmesi yapan Erdoğan, 14 Mayıs seçim stratejisi üzerine son kararını hafta başında verebilir.

 

 

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport’ta kaleme aldığı “Kılıçdaroğlu sonrası Erdoğan’ın seçim stratejisi ne olacak?” başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanması sonrasında Erdoğan’ın stratejisinin ne olacağını yazdı.

Yetkin, “Neredeyse iki yıldır Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan kendini göstermek isteyen alt düzey yöneticiye dek bütün AK Partililer CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “hodri meydan” dediler, onun aday olmasını istediler. Dilekleri yerine geldi” diye başladığı yazısında Erdoğan’ın stratejisini yazdı.
“Seçimin söylem stratejisi Erdoğan’ın son kararını bekliyor ama seçimin aşamaları hemen hemen ortaya çıkmış gibi” tespitinde bulunan Yetkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Birinci aşama seçim sürecinin başlaması beklenen 10 Mart’tan milletvekili aday listelerinin belirleneceği 10 Nisan tarihine dek olan dönem. Bu dönemde depremin hala sıcak olan acıları da dikkate alınarak fazla “gürültülü” bir kampanya öngörülmüyor. CHP’nin de planladığı gibi hareketli propaganda müzikleri kullanılmayacak. Zaten 22 Mart’ta Ramazan başlayacak.

 

 

AK Parti kurmayları, ikinci aşama olarak 10 Nisan’da adayların kesinleşmesinden 21-23 Mart’taki Ramazan/Şeker Bayramını öngörüyorlar. Erdoğan’ın bu süreyi konut temel atma törenlerinden Karadeniz doğal gazının karaya getirilmesi, TOGG’dan yerli elektrikli tren, bor işleme tesisinden Milli Muharip Uçağın hangardan çıkarılmasına dek “büyük işlerle” kullanması planlanıyor.

Son aşama ise Bayram’dan 14 Mayıs seçimine dek geçecek 3 haftalık süre. Bu aşamada artık yas döneminin de son bulduğu varsayılarak eski usul, “gürültülü” kampanya yürütülmesi öngörülüyor.
AK Parti’nin dezavantajı sadece deprem felaketi, etkileri süren ekonomik kriz ve çözülemeyen Suriyeli mülteciler sorunuyla sınırlı olmayabilir; rakibi ciddiye almamak en ciddi hata olacaktır. Bu hata aynı şekilde Kılıçdaroğlu ve ekibinin ‘Erdoğan’ın işi artık bitti’ rehavetine kapılması için de geçerlidir.”