Kılıçdaroğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığı’na: En kısa zamanda görüşmek üzere, hazırlığınızı yapın

Kılıçdaroğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığı’na: En kısa zamanda görüşmek üzere, hazırlığınızı yapın
19 Haziran 2022 09:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçim sorunlarını anlatan üç kadın çiftçiyi sosyal medyadan paylaşması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaparak üç çiftçiye de verilen yardımları yayınlamıştı. Kılıçdaroğlu, Bakanlık tarafından yapılan açıklamayı sosyal medya hesabından alıntılayarak; “Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz! En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın…” ifadelerini yazdı.

 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de katıldığı toplantıda konuşan çiftçiler, Meliha Yılmaz, Fatma Doğan ve Kader Başaran yaşadıkları zorlukları anlatmış, çiftçilerden Meliha Yılmaz“Artık zarar etmiyoruz ki. Çünkü battık. Batan hayvancılık zarar eder mi? Artık zarar yok” diye konuşmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı toplantıda konuşan üç çiftçiye yapılan yardımları sosyal medya hesabından açıklamıştı.

 

 

Kılıçdaroğlu, yapılan yardımları açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gönderisini alıntılayarak şunları yazdı:

“Çiftçi kürsüde derdini anlatıyor, yardım istiyor. Bakanlık çiftçiye “Derdiniz yok, yalan söylüyorsunuz.” diyor. Nasıl kibirli, nasıl üstencil bir dil! Sizin yatacak yeriniz yok. Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz! En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın…”