Kılıçdaroğlu’ndan partililere: Halkın dertleriyle ilgilenin

Kılıçdaroğlu’ndan partililere: Halkın dertleriyle ilgilenin
11 Eylül 2022 09:30

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP’nin kuruluşunun 99’uncu yılının kutlandığı PM’de kurmaylarına seslenen Kılıçdaroğlu, “Tarih bizi yeniden göreve davet ediyor” dedi.

 

 

CHP Parti Meclisi, ekonomide yaşanan gelişmeler, il örgütlerinin son durumu, milletvekilleri başta olmak üzere parti yönetimi tarafından sürdürülen halkla buluşmalar ve güncel siyasi gelişmeler gündemiyle toplandı. Altılı Masa’nın tamamlanan ilk tur görüşmelerinin de gündeme geldiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantının basına kapalı bölümünde PM üyelerine yaptığı konuşmada, AKP ve MHP ittifakının gündem değiştirme ve muhalefeti zor durumda bırakma taktiğine sarıldığını vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda partililere, “Seçimlere gidilen süreçte iktidar kendince bir takım tuzaklar kurmaya çalışıyor. Bu tuzaklar kapsamında Türkiye’de olgunlaşmış olan siyasal muhalefete engel çıkarmaya çalışıyor. Ama çok büyük bir sorumluluğumuz var. Otoriter rejimi, dünyada eşi benzeri olmayan bir mücadele sonucunda devre dışı bırakmak gibi bir misyonumuz var. Bunun bilinciyle mücadele etmeliyiz. Onların belirlediği gündemden gitmeyin ve halk için çalışın” dediği aktarıldı.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

 

 

Toplantıda PM üyelerinin, Altılı Masa ve Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulunduğu da kaydedildi. PM toplantısında söz alan üyelerin büyük bir bölümünün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde görüş bildirdiği ifade edildi.

 

 

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

 

 

PM toplantısının basına açık bölümünde ise demokrasinin askıya alındığını ve Türkiye’nin bağımsızlığının tehlike altında olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Her birinizin tarih karşısında sorumluluğu var. ‘Öyle geldiler, bize baskı kurdular, geri adım attık…’ Bizim kitabımızda o yoktur. Öyle görmedik, öyle işitmedik, öyle de yaşamadık. Mücadele ise sonuna kadar kararlılıkla mücadele. Bu kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Birileri Beşli Çeteleri harekete geçirebilir, kendi medyasını, yolsuzluk yapanları, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli dahi gelse bir adım, bir santim dahi geri adım atmayacağız.”