Kılıçdaroğlu’ndan kadınlara: Sesinizi yükseltin

Kılıçdaroğlu’ndan kadınlara: Sesinizi yükseltin
8 Mart 2014 11:26

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara, “Bütün kadınlarımızı evlerinden çıkmaya, siyasete katılmaya ve seslerini yükseltmeye çağırıyorum” diye seslendi.

 

NAZIM HİKMET’İN “KADIN” ŞİİRİYLE SESLENDİ

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

CHP Genel Başkanı, mesajında Nazım Hikmet’in “Kadın” şiirindeki “… O benim kollarım bacaklarım. Yavrum, anam, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır” mısralarına yer verdi.

 

HEMCİNSLERİNE ÖRNEK OLMUŞLARDIR

 

Cumhuriyet tarihinin aynı zamanda aydınlık bir Türkiye için mücadele eden kadınların tarihi olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, mesajında şöyle dedi:

“Kadınlarımız, toplumsal hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler, aynı zamanda bölge ülkelerindeki hemcinslerine örnek olmuşlardır. Kadınlarımızın Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar ilerleme, eşitlik ve özgürlükten yana attıkları kararlı ve cesur adımlar; diktatörlüğe ve onun her alandaki baskılarına karşı direndiğimiz bu günlerde mücadelemizi yükseltmekte ve geleceğimize dair umutlarımızı artırmaktadır.”

 

KADINLARIMIZ ÖZGÜRLEŞTİKÇE TÜRKİYE ÖZGÜRLEŞECEKTİR

 

“AKP iktidarı, üreten ve yaşamı dönüştüren kadınlarımıza onların bedenlerinden sosyal hayattaki konumlarına kadar her alana yayılan bir savaş açmıştır” ifadesini kullanan CHP lideri şöyle devam etti:

 

“Fakat bu otoriter iktidar bir şeyi unutmaktadır: 21. Yüzyılın Türkiye’sinde kadınlarımızı eve hapsedecek, onları tüketecek ve köleleştirecek her türlü girişim yenilgiye mahkumdur. Adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınlarımız bütün baskılara karşı çıkarak ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerdir.

 

Kadınlarımızı eve hapsetmeyi amaçlayan eğitim sistemini ve esnek çalışma planlarını, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları çocuk yaşta gelin yapan, yoksulluğa mahkûm eden zihniyeti omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlarımız özgürleşecektir. Kadınlarımız özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir.”

 

KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınların mücadelesine somut katkılar yapmaya devam ettiğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, “Yüzde 33 kadın kotasının sadece bir başlangıç olduğunu belirtmek isterim” diyerek şu çağrıyı yaptı:

 

“Bugün geldiğimiz noktayı daha ileriye taşıyabilmek için bütün kadınlarımızı evlerinden çıkmaya, siyasete katılmaya ve seslerini yükseltmeye çağırıyorum. Sosyal haklar, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin adresi olan Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarımızın katılımıyla daha da güçlenecektir. Toplumumuzun cinsiyet eşitliğini içselleştiren bir kültüre erişmesi ana hedefimiz olmalıdır.

 

Kadınlarımızın barışa, hukuka, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkacaklarına ilişkin inancım tamdır. Dünya tarihi, Rosa Parkslardan Nene Hatunlara, Behice Boranlardan Gezi Parkı eylemlerinde kaybettiğimiz çocuklarımızın annelerine, kadınların yenilmez gücüne tanıktır. Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibi de hiç şüphesiz kadınlarımız olacaktır.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun! Kadınlarımızın mücadelesi yürüdüğümüz zorlu yolu aydınlatsın!”