Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a ‘Atatürk Havalimanı’ tepkisi!

Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a ‘Atatürk Havalimanı’ tepkisi!
29 Nisan 2023 06:26

Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceklerini açıklayan CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; kendisini “Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…” sözleriyle eleştiren Haluk Bayraktar’a yanıt verdi. CHP lideri, “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Twitter’dan paylaştığı “Atatürk Havalimanı” başlıklı video ile bir müjde duyurdu.

İKİ İSİM VERDİ
Videoda Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyuran Kılıçdaroğlu, Amerika’daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile de görüştüğünü söyledi.

“Amerikalılar, bizim evlatlarımızdan bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, projenin iki isimle birlikte gerçekleştirileceğini söyleyerek, “kendi mekiklerimizi geliştireceğiz” dedi. HALUK BAYRAKTAR’DAN TEPKİ Kılıçdaroğlu’nun müjdesinin ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CHP liderine tepki gösterdi. Twitter’dan bir paylaşımda bulunan Bayraktar, “Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş” dedi.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT: BU KADAR SİYASALLAŞMAYIN

 

 

 

Bayraktar’ın bu paylaşımına CHP liderinden yanıt gecikmedi. Twitter hesabından Bayraktar’ın paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz” dedi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş.”