Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’a 10 puan fark!

Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’a 10 puan fark!
21 Eylül 2022 12:23

ArtıBir Araştırma Şirketi’nin Eylül ayı anketi sonuçlarına göre bu Pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yüzde 10 fark atıyor.

 

 

ArtıBir araştırmanın Türkiye Gündemi araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmaya göre, vatandaşın en önemli gündemi ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığı oldu. CHP birinci parti konumuna yükseldiğini ortaya koyan ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin oyları erimeye devam ediyor.

 

 

Türkiye Gündemi araştırması Türkiye Temsili 26 il de telefonla anket yöntemiyle 5-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Araştırmaya bin 500 kişi katıldı.

 

 

Anket katılımcılarına, ‘Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa aşağdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?’ sorusu soruldu.

 

 

Ankete göre, ‘CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veririm’ diyenlerin oranı 48,1.

 

 

‘Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm’ diyenlerin oranı ise yüzde 38,2 olarak ölçüldü. Ankete göre ‘kararsız’ seçmenin oranı yüzde 13,7.

 

 

Katılımcılara, ‘Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu hangisidir?’ sorusu da soruldu.

 

 

Ankete katılınların yüzde 78,1’i Türkiye’nin en büyük sorunu olarak ekonomiyi görüyor.

 

 

Artıbir Kamuoyu ve Pazar Arastırma Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner ise anket sonuçlarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Eylül ayında yapmış olduğumuz Türkiye geneli araştırmamızda Size göre Türkiye’nin en önemli sorunu hangisidir? diye sorduk. Vatandaşın temel derdi ekonomi, temel sıkıntısı #GeçimDerdi Suni gündemler yaratarak bu sıkıntıyı unutturamazsınız. Mutfaklarda yangın var.”