Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan Bayraktar yorumu!

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan Bayraktar yorumu!
2 Eylül 2021 06:26

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı. Edinilen bilgiye göre, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına ilişkin olarak, “Dosyamda ne varsa doğrudur” açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun, “Bayraktar itirafta bulundu. Diğer eski bakanların da suçunu tescilledi. Talimat aldığı yeri de işaret ediyor. Gerçeklerin ortaya çıkarılması lazım” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

 

Fotoğraf: ©  ADEM ALTAN/AFP

 

Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi imzalı habere göre, okulların açıldığı dönemde hayat pahalılığının ihtiyaç sahibi aileleri zorladığını belirten Kılıçdaroğlu, “Vatandaşın yükü çok ağır. Birçok anne baba, çocuklarının kırtasiye ve diğer masraflarını karşılayamıyor. Hayat pahalılığı insanların belini büküyor” dedi. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına CHP’li belediyelerin destek olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a “Belediyelerimize, ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı yapılması” yönünde bir genelge göndermesi talimatını verdi.

Öte yandan yaklaşık bir hafta önce CHP Eskişehir İl Başkanı tarafından görevinden alınan partinin Seyitgazi İlçe Başkanı’nın MYK kararı ile görevine iade edildiği öğrenildi.

 

 

Bayraktar ne demişti?
Bayraktar, “Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğru” demişti.

Bayraktar söz konusu sözlerinin ardından yeni bir açıklamada daha bulunmuş, “Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır” demişti.