Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına uyarı: Provokasyonlara hazırlıklı olun

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına uyarı: Provokasyonlara hazırlıklı olun
22 Haziran 2021 14:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında son dakika açıklamalarda bulundu… Kılıçdaroğlu, “Psikolojik sorunları olan birisinin eline nasıl silah veriyorsunuz? Nasıl sıkıştırıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

 

 

Kılıçdaroğlunun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

 

 

 

“83 MİLYONUN İRADESİ BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ”

 
Kavgayı değil barışı önceleyen bir anlayışla yaşmak, öfkenin, intikam duygusunun olmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Yargı bağımsız olmalıdır. Sizin iradenizle geleceğiz, Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız hiç şüpheniz olmasın. Bugün yine Türkiye’nin bir kişinin iradesine teslim edilmesinin faturasını 83 milyon olarak ödüyoruz. Demokrasiyi, insan haklarını, adaleti, hakkı, hukuku savunuyoruz e dolayısıyla milletin iradesine her zaman saygılı olduk bundan sonra da saygılı olmaya devam edeceğiz. Diyeceğiz ki 83 milyonun iradesi bir kişinin iradesine temsil edilemez. Sizin iradenizle geleceğiz, Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız hiç şüpheniz olmasın.

 

 

“SURİYELİLERİ KARDEŞÇE GÖNDERECEĞİZ”

 
Yapacağımız ilk işlerden biri Suriyelileri kardeşçe göndermek olacaktır. Irkçılık yapmıyorum. Suriye’de, Ortadoğu’da barışı sağlayacağız. Onların evlerini yollarını, köprülerini, hastanelerini hepsini yapacağız. Avrupa Birliği finanse edecek.

 

 

SİYASİ PARTİLERE KAPATMA

 
Siyasi partileri kapatmak onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya terör örgütleriyle onları bağlantılandırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey elbette ki devletin savcıları, polisi, güvenlik görevlileri devreye girerler. Bu ülkede saygın hakimler varsa gerekli kararı verirler. Ama bu iş bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil. Haksızlık kime yapılırsa yapılsın haksızlığa karşı çıkmak insan olarak bizim temel görevimizdir. Biz haksızlığa karşı durmak istiyoruz. Demokrasilerde en büyük hakem halktır. Oy veriyorsa mesele yok vermiyorsa zaten tarihin çöp sepetine atılırsınız. Bu konuda hepimizin duyarlı olması lazım, demokrasi konusunda. Sadece kendimiz için değil bizim gibi düşünmeyenler için de demokrasi istemeliyiz.

 

 

HDP’YE SALDIRI

 
Bu kişi 2016’dan bu yana psikiyatride tedavi görüyor. Peki buna sağlam raporunu kim verdi? Psikolojik sorunları olan birinin eline silahı nasıl veriyorsunuz? Nasıl tutuşturuyorsunuz?

 

 

“PROVOKASYONLARA HEPİNİZ HAZIRLIKLI OLUN”

 
Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu da söyledim, provokasyonlara hepiniz hazırlıklı olun, İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Sizden en büyük isteğim kentin seçimle gelen belediye başkanı olarak halkı sükûnete davet etmenizdir. Provokasyonlara pabuç bırakmayın.