Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’ya: DMO ile Sinovac’ın yaptığı anlaşma benim elimde var, senin bulamadığın o anlaşmayı sana gönderebilirim

Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’ya: DMO ile Sinovac’ın yaptığı anlaşma benim elimde var, senin bulamadığın o anlaşmayı sana gönderebilirim
3 Mart 2021 07:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

 

 

“Birileri gibi cebimizi düşünmüyoruz, birileri gibi belli çevrelere kaynak aktarmıyoruz. Bu memlekette herkes huzur içinde yaşasın istiyoruz.

19 yıl geçmiş hâlâ insan haklarını düşünüyorlar. Yeniden toplantı yapacağınıza dünya kadar yayın var. Bunların dünyadan haberi yok.

Niğde-Ulukışla-Aksaray yolundan şikâyet ettiler, Kanal İstanbul’la uğraşacağına yapsana demiryolunu. Aksaray esnafı perişan, orada da büyük işsizlik var. Anadolu’ya bir yüzünü çevir ya.

Sandık gelecek, seni bu hale düşüren iktidara oy vermeyeceksin.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ek ders karşılığında çalışan personelin çok ciddi sorunları var. Bana gelen metni okuyunca bunun grup toplantısını aştığını gördüm. Bu insanların iş güvenliği yok, her talimata uymak zorundalar. Özlük hakları yetersiz.. Meclis araştırmasında dile getireceğiz. Hangi partiler sorunlarına sahip çıkıyor, vatandaşlarımız görsün.

71 yerde patates üreticimiz var. Ekim- kasım ayında hasatlar yapıldı, 4 aydır depoda tutuyor üretici.”

Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım Kredi Kooperatifi kurumlarımız var, patates üreticilerinin sorunlarına eğilsinler. Patatesininizi hükûmet almazsa sandığa gittiğiniz zaman bu konuda iktidara dersini vermelisiniz.

Eğitim konusunda pek çok sorunu dile getirdim. Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini deneme tahtasına dönüştüren bu iktidara bütün anne babaların ders verme zamanı geldi, geçiyor.

Sadece ve sadece çocuklarınız için iktidara ders verin. 20 bin öğretmen ataması yaptılar.

Eğitimde tasarruf olmaz. Eğitim sınıf atlatılır. Eğitim için iktidarın fedakârlık yapması lazım. Kanal İstanbul için inat edeceğine eğitim için inat et.

Bakan Koca, “Herhangi bir aracı yok” dedi aşı için. Ben de aracı olan firmanın adını açıkladım, “Keymen”Koca’dan yanıtı şunun için istedim. Siz aracı yok diyorsunuz, size aracı yok diyen kim, onu iyi tanıyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor, seni aldatıyorlar.

Devlet Malzeme Ofisi’yle Sinovac’ın yaptığı anlaşma benim elimde var, senin bulamadığın o anlaşmayı ben sana gönderebilirim.

Keymen İlaç, DMO’nun istediği teminatı vermiyor, veremiyor. Bunu da Sinovac da teyit ediyor. Sayın Bakan’ın bundan haberi vardır herhalde. DMO, Hazine ve Maliye Bakanı’na bağlı, onun açıklaması lazımdı. Sağlık Bakanı’nın sırtına yıkıyorlar. 1 milyon doz aşı bedava gelseydi, CHP iktidarda olsaydı Filistin’e gönderirdik.”